Informația momentului în sport. Fotbalistul Benjamin Mendy, acuzat de viol, a fost eliberat din închisoare

Informația momentului în sport. Fotbalistul Benjamin Mendy, acuzat de viol, a fost eliberat din închisoare Sursa: arhiva EVZ

Fotbalistul Benjamin Mendy, acuzat de șapte capete de acuzare de viol și unul de agresiune sexuală împotriva a cinci femei cu vârste de peste 16 ani, a fost eliberat pe cauțiune, înainte de procesul în care va fi judecat pentru faptele amintite.

Benjamin Mendy și-a petrecut Crăciunul la închisoarea de maximă securitate Strangeways, din Marea Britanie, după ce a fost mutat de la penitenciarul HMP Altcourse. Fundașul de stânga, în vârstă de 27 de ani, a fost arestat preventiv după prima prezentare în fata instanței, în luna august 2021.

Fotbalistul Benjamin Mendy a fost eliberat din închisoare

Benjamin Mendy, acuzat de șapte capete de viol și unul de agresiune sexuală împotriva a cinci femei cu vârste de peste 16 ani, a fost eliberat din închisoare pe cauțiune. Decizia a fost luată vineri, 7 ianuarie, de către judecătorul Patrick Thompson, în urma unei audieri, însă cu impunerea unei liste de condiții „stricte”.

Fotbalistul trebuie să predea autorităților pașaportul, să locuiască la adresa sa de domiciliu și să nu intre în niciun contact cu reclamantele sale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anterior, eliberarea pe cauțiune a fotbalistului Benjamin Mendy a fost refuzată de un judecător în cadrul unei audieri de 50 de minute. A fost a treia cerere de eliberare pe cauțiune solicitată de sportivul Manchester City.

Când începe judecarea sportivului din Marea Britanie

Benjamin Mendy trebuie să se prezinte la judecătorie pe data de 24 ianuarie, înaintea datei provizorii stabilite pentru debutul procesului, 27 iunie 2022. Co-inculpatul Louis Saha Matturie, în vârstă de 40 de ani, este acuzat de șase capete de acuzare de viol și unul de agresiune sexuală.

Ultimul cap de acuzare de viol în cazul lui Benjamin Mendy a făcut acuzații luna trecută și se presupune că infracțiunea ar fi avut loc în luna iulie 2021. Mendy se confrunta deja la acea vreme cu șase capete de acuzare de viol împotriva a patru femei. Una dintre acestea a fost comisă la 23 august - cu doar trei zile înainte de a fi acuzat, potrivit surselor citate de The Sun.  Acesta este al doilea viol pe care Mendy l-ar fi comis în timp ce se afla în cauțiune după arestarea sa în noiembrie.