Ciucă a semnat. Violeta Vijulie demisă de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici

Ciucă a semnat. Violeta Vijulie demisă de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici Sursa: arhiva EVZ

Violeta Vijulie a fost demisă luni de premierul Nicolae Ciucă din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP).

În locul Violetei Vijulie a fost numit, din partea PSD,  în funcția de Președinte al ANFP, social-democratul Vasile-Felix Cozma, care a  mai condus instituția pe vremea guvernului Viorica Dăncilă. El este consilier la Consiliul Județean Bihor.

Cîțu mai pierde doi oameni din Guvern

Violeta Vijulie fusese numită, pe 13 septembrie 2021 în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, printr-o decizie a prim-ministrului de atunci, Florin Cîţu.

Premierul a semnat și decizia privind eliberarea, la cerere, a lui Horia Scarlat din funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Horia Scarlat făcea și el parte din echipa câțtigătoare, fiind numit de Florin Cîțu, pe 1 octombrie 2021, în funcția de consilier de stat în cadrul cancelariei prim-ministrului.

Tot luni, Nicolae Ciucă l-a mai numit la șefia Autorității pentru Digitalizarea României pe Dragoș-Cristian Vlad.

De asemenea a fost semnată de premier și Decizie privind constituirea Comitetului de coordonare pentru extinderea programului nuclear civil din România.

Toate deciziile au fost publicate, luni seară, în Monitorul Oficial.