Informații de ultimă oră de la cel mai important centru anti-Covid din Germania. Ce se întâmplă la Omicron pentru vaccinații cu trei doze

Informații de ultimă oră de la cel mai important centru anti-Covid din Germania. Ce se întâmplă la Omicron pentru vaccinații cu trei doze Sursa: Arhiva EVZ

Cel mai important centru Anti-Covid din Germania ne dă, într-o anumită măsură, o veste bună în cazul infectării cu Omicron. Deși s-a înregistrat un prim deces, majoritatea cazurilor de pacienți vaccinați și cu doza booster au trecut prin faze ușoare, cu simptome de răceală.

Noua variantă Omicron a coronavirusului nu pare să prezinte un risc semnificativ pentru persoanele care au fost vaccinate de mai multe ori. Cu toate acestea a avut loc un prim deces de la Omicron în Germania. Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), care înregistrează continuu situația Covid 19, victima avea între 60 și 79 de ani.

Totodată, institutul federal, care monitorizează continuu situația Covid-19, a dat un verdict clar. Potrivit celui mai recent raport săptămânal RKI de joi, varianta Omicron a fost acum depistată în toate statele federale. Cu toate acestea, noua variantă a coronavirusului nu pare să prezinte un risc semnificativ pentru persoanele care au fost vaccinate de mai multe ori.

„Datele de raportare anterioare privind simptomele indică o evoluție destul de ușoară la persoanele infectate cu o vaccinare completă sau cu vaccinare de rapel”, scrie RKI. În conformitate cu aceasta, în cea mai mare parte a cazurilor nu au fost menționate decât simptome ușoare, cele mai frecvente fiind asociate răceli, tuse și dureri de gât. Acest lucru coincide cu un studiu britanic, conform căruia Omicron are simptome asemănătoare răcelii și este în general mai puțin sever decât Delta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Omicron va fi dominantă în Austria săptămâna viitoare

Totuși, potrivit RKI, numărul cazurilor este în scădere, având în vedere „expunerea suplimentară de așteptat de la valul Omicron” pentru secțiile de terapie intensivă, care sunt deja extrem de ocupate, „nu suficient de puternice și nu suficient de rapide”.

RKI a avertizat, de asemenea, că se poate aștepta „mai puțină activitate de testare și raportare” în perioada sărbătorilor și la începutul anului. În consecință, datele oficiale ar putea oferi doar o „imagine incompletă a situației epidemiologice” din Germania.

Conform cifrelor actuale, 28 de bolnavi de Covid au fost internați în spitalele din Germania, unde o persoană a murit. La nivel național, numărul de cazuri Omicron dovedite și probabile este de 3198 de cazuri. Cu toate acestea, este probabil ca numărul cazurilor neraportate să fie mult mai mare.

Potrivit Comisiei Corona, Austria presupune că Omicron ar putea fi varianta dominantă de săptămâna viitoare. În cea mai recentă evaluare a situației, comisia de experți a grupului de lucru federal se așteaptă la aproximativ 25.000 de noi infecții pe zi în decurs de două săptămâni și jumătate.