Cine sunt și cu ce se ocupă părinții premierului României: „Nu ne place deloc că Nicu e prim-ministru”. Acasă la Nicolae Ciucă

Cine sunt și cu ce se ocupă părinții premierului României: „Nu ne place deloc că Nicu e prim-ministru”. Acasă la Nicolae Ciucă Sursa: gov.ro

Părinții premierului Nicolae Ciucă sunt îngrijorați pentru că funcția pe care o ocupă fiul lor în acest moment este una încărcată de stres, care poate afecta sănătatea.

Nicolae Ciucă, premierul României, s-a născut în comuna doljeană Plenița, la data de 7 februarie 1967. Aici trăiesc Lucia și Gheorghe, părinții șefului Executivului, într-o gospodărie obișnuită pentru mediul rural din România.

Părinții premierului Nicolae Ciucă trăiesc într-o comună din Dolj și au o gospodărie obișnuită

În vârstă de 54 de ani, Nicolae Ciucă a devenit premierul României pe 25 noiembrie, în acest an. Fostul ministru al Apărării a absolvit Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova (1985), şi Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu (1988). După Revoluție, Ciucă a urmat Cursul de perfecţionare de comandanţi companii cercetare, la Făgăraş, studiind ulterior la Academia de Înalte Studii Militare, specialitatea Arme Întrunite (1993-1995).

Apoi, odată cu trecerea timpului, Ciucă a ajuns în funcția de șef al Statului Major General, între 2015 și 2019, fiind trecut în rezervă – în octombrie 2019 – printr-un decret semnat de președintele Klaus Iohannis. În două guverne cel al lui Ludovic Orban și el al lui Florin cCîțu, Nicolae Ciucă și-a păstrat apoi funcția de ministru al Apărării.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu ne place deloc că Nicu e prim-ministru”

Jurnaliștii de la fanatik.ro au realizat un reportaj în comuna Plenița și au vorbit cu părinții premierului. Și Lucia, și Gheorghe sunt îngrijorați pentru fiul lor. Se bucură pentru că a ajuns prim-ministru, dar se gândesc și la nivelul ridicat de stres pe care îl presupune această funcție.

„Vă spun sincer, nu ne place deloc că Nicu e prim-ministru. Ne bucurăm pentru el, normal, că e băiatul nostru, dar atât. L-am și sunat atunci și i-am spus că nu e bine pentru el. Prea mult stres, știți cum e…Noi eram fericiți când el era ministru la apărare, da, acolo ne plăcea când era!”, a afirmat mama premierului pentru sursa citată. Lucia are 74 de ani, iar Gheorghe este în vârstă de 78 de ani. Premierul mai are o soră.

Ca în fiecare an, părinții au pregătit cele necesare pentru copii, înaintea sărbătorilor de iarnă.

sursa: fanatik.ro

„Deja sunt afumate și șuncile, coastele și cârnații, acum le lăsam puțin la vânt ca să se mai usuce”

„Azi a plecat fata, că am tăiat porcul. I-am păstrat și lui Nicu, normal… I-am dat jumătate lui, jumătate fetei, porcul avea 160 kg când l-am cumpărat, acum 3 luni, acum avea vreo 200, 200 și ceva. El nu se prea omoară cu carnea…

Lui îi plac zarzavaturile. Dar deja sunt afumate și șuncile, coastele și cârnații, acum le lăsam puțin la vânt ca să se mai usuce. Astea toate sunt ale lui Nicu, noi nu prea mai mâncăm așa ceva. Așteptăm să vină să le ia, sunt făcute așa cum îi plac lui”, au spus părinții premierului.

Gospodăria celor doi este formată din păsări de curte, porci, grădină, livadă.

„Am grijă de păsări, le dau de mâncare, le îngrijesc, curăț după ele, nu e ușor. Avem găini, rațe, curci… Sunt bune, le dau pentru nepoți, ouăle de țară nu se compară cu ce găsesc în magazine. Mai vin pe aici, le dăm câte o găină, ouă, ce avem și noi mai bun.

Dar e greu, vă spun, că am probleme cu picioarele, mă dor câteodată. Uneori mi-e greu să merg prin grădină, trebuie să fiu atentă să nu alunec”, a mai afirmat mama lui Nicolae Ciucă.