Se bate pasul pe loc. Cătălin Drulă a afirmat că proiectele mari de infrastructură suferă întârzieri majore

Se bate pasul pe loc. Cătălin Drulă a afirmat că proiectele mari de infrastructură suferă întârzieri majore Sursa: arhiva EVZ

Proiectele de infrastructură bat pasul pe loc. Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a afirmat că aproape toate proiectele mari de infrastructură suferă întârzieri majore. El a spus că „degeaba avem bani de la PNRR pe hârtie, dacă nu vom implementa proiectele pe teren”.

Potrivit declarațiilor sale, proiectul autostrăzii A7 Ploiești-Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani, unde nu au fost demarate licitațiile stabilite în programul inițial, precizând însă că „pe calea ferată e chiar și mai rău decât la drumuri”. „Noi aveam o echipă care stătea pe calendare, care lua decizii. Pentru noi erau obiective și ținte pe care le urmăream în ședințe zilnice, cu pasiune”, a mai spus Drulă.

El l-a avertizat pe actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu că „degeaba avem bani de la PNRR pe hârtie, dacă nu vom implementa proiectele pe teren”, scrie g4media.ro.

Cu o săptămână în urmă a fost deschisă circulația pe un lot de autostradă - tronsonul de la Târgu Mureș la Ungheni (aeroport) din Autostrada Transilvania. Este un ciot de doar puțin peste 9 km - 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum de legătură cu patru benzi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Drulă acuză PNL de politizarea marilor companii de stat

„În mandatul de premier al domnului Grindeanu, CNAIR a făcut absorbție de 1,5 miliarde de lei. Anul acesta va fi de 5 miliarde de lei. (…) Anul acesta sunt 33 de kilometri până acum și 20 de drumuri expres și mai sunt alți 40 de kilometri în care sunt 95% gata, numai să-i deschidă. Mai e un proiect la Giurgiu, o nouă intrare în țară”, a spus fostul ministru USR. ”Cât am fost ministru am avut cea mai mare absorbție de fonduri UE. Îi urez domnului Grindeanu să facă 7 miliarde de lei, anul viitor”, a mai spus Cătălin Drulă.

El a acuzat conducerea PNL și de politizarea marilor companii de stat.

„PNL, a doua zi după ce a preluat interimatul, s-a repezit cu sălbăticie peste aceste companii. O restaurație a politicului în aceste companii. (…) Se gândesc la aceste companii de stat, regii, ca la o pradă. Directorul cutare e al meu, celălalt e al tău. Nu e OK așa”, a mai spus Drulă.