Decizie extremă la Campionatul Mondial de Handbal. O echipă s-a retras din competiție

Decizie extremă la Campionatul Mondial de Handbal. O echipă s-a retras din competiție Sursa foto: ziare.com

China a luat o decizie radicală la Campionatul Mondial de Handbal feminine din Spania, hotărând să retragă echipa din competiție.

Echipa națională de handbal feminin a Chinei s-a retras din competiție după ce a fost depistat un caz de coronavirus la unul dintre componenții staff-ului. China urma să joace Tunisia, în grupa 2 a fazei care va stabili ocupantele locurilor 25 – 32 la Campionatul Mondial.

Reprezentanții Federației Internaționale de Handbal (IFH) au anunțat însă că echipa națională a Chinei s-a retras din competiție. Motivul pentru această retragere a fost depistarea unui caz de infectare cu coronavirus.

„După un test pozitiv pentru COVID-19 în cadrul delegației Republicii Populare Chineze de la Campionatul Mondial din Spania, Asociația Chineză de Handbal a informat Federația Internațională că se retrage din competiție”, a transmis IFH într-un comunicat transmis presei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform reglementările chineze pentru prevenirea şi controlul epidemiilor, echipa de handbal a fost nevoită să se izoleze imediat după depistarea cazului de COVID. Prin urmare s-a retras din competiției pentru ca cei infectaţi să intre în carantină, în Spania, pentru șase săptămâni. Abia apoi se pot întoarce acasă, după cum au precizat oficialii Federației de Handbal.

Persoanele care nu sunt infectate vor trebui să intre în izolare pentru 14 zile, înainte de a reveni în țara lor.

China nu a obținut nici un punct la Campionatul Mondial

În aceste condiții, China va pierde, la masa verde, cu 10 - 0, cele două meciuri pe care le mai avea la Campionatul Mondial, cu Tunisia și Slovacia.

De altfel, echipa chineză nu a obținut nici un punct în partidele din prima fază a grupelor competiției. China a pierdut toate meciurile, clasându-se pe ultimul loc în spatele Spaniei, Argentinei și Austriei.

În primul meci, cu Austria, chinezoaicele au pierdut la o diferență de 11 goluri (38 - 27), după ce, la pauză, europencele aveau deja 22 - 13. În al doilea meci, în fața Spaniei, înfrângerea a fost și mai severă dată. Țara gazdă s-a impus lejer, scor 33 - 18, într-o partidă dominată de la un capăt la altul. La pauză, ibericele conduceau deja cu 16 - 7. Ultimul meci din grupa preliminară l-au jucat cu Argentina. Sud-americancele au câștigat cu o diferență de 12 goluri (36 - 24), după ce la pauză scorul a fost 17 - 9.