Tragedie după prăbușirea unui elicopter militar! Au fost confirmați deja 14 morți. Două persoane au supraviețuit

Tragedie după prăbușirea unui elicopter militar! Au fost confirmați deja 14 morți. Două persoane au supraviețuit Sursa: topwar.ru

Marți, în jurul orei 10.40 locale (6.40 GMT), un incident nefericit s-a produs în estul Azerbaidjanului. Un elicopter militar, care efectua un zbor de antrenament, s-a prăbușit. Autoritățile din Baku au anunțat deja decesul a 14 persoane, iar 2 militari participanți la antrenament sunt răniți.

Marți dimineață, în jurul orei locale 10.40 (6.40 GMT) un elicopter militar s-a prăbușit în apropierea Poligonului Garaheybat, în provincia azeră Khizi. Conform informațiilor oferite de serviciul de grăniceri din Azerbaidjan, care deținea aparatul de zbor, 14 persoane și-au pierdut viața în urma incidentului nefericit. Elicopterul era în timpul unui zbor de antrenament. Incidentul vine la doar două săptămâni de la conflictul mortal dintre Armenia și Azerbaidjan.

Aproximativ toți cei 14 morți sunt militari, aflați la antrenamente. Două persoane au supraviețuit accidentului aviatic, însă și aceștia au fost răniți.

Aparatul „s-a prăbușit astăzi în jurul orei 10.40 locale (6.40 GMT) pe aerodromul Garakheibat din regiunea Khizi, în timpul unui zbor de antrenament”, au declarat serviciul de grăniceri și parchetul general azer într-un comunicat comun.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit acelorași surse, o anchetă a fost deschisă în acest caz pentru a se afla motivul care a dus la prăbușirea elicopterului și decesul celor 14 persoane, relatează AFP și Agerpres.

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev și soția sa, Mekhriban Aliyeva au transmis un mesaj de condoleanțe familiilor celor 14 morți, care și-au pierdut persoane dragi în acest accident aviatic.

Nefericitul incident are loc la aproximativ două săptămâni de la conflictul mortal dintre Armenia și Azerbaidjan, care amenințau să deraieze încetarea focului ce a pus capăt unui război între cele două țări anul trecut. Această ciocnire a durat aproximativ șase săptămâni și a dus la moartea a peste 6.500 de persoane.

Șase trupe armene și șapte soldați azeri au fost uciși pe 16 noiembrie într-o izbucnire a luptei. Un armistițiu a fost negociat în aceeași zi de ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu.

Tensiunile dintre Baku și Erevan au crescut din luna mai, când Armenia a declarat că armata azerbaidjanului și-a trecut granița de sud pentru a „așeza” un lac comun de cele două țări.

Erevanul şi Baku își dispută de zeci de ani controlul asupra enclavei Nagorno-Karabah.