Tragedie de nedescris în familia celebrului sportiv. Fiul cel mai mic a murit înecat. Avea doar 10 luni

Tragedie de nedescris în familia celebrului sportiv. Fiul cel mai mic a murit înecat. Avea doar 10 luni sursă: arhivă

Tragedie în familia celebrului jucător de rugby Jannie du Plessis. În ziua în care starul Springbok împlinea 39 de ani, sportivul și-a pierdut copilul în vârstă de doar 10 luni. La doar două zile după ce fusese botezat (duminică, 14 noiembrie), acesta s-a înecat în piscina familiei anexată la casa câștigătorului Cupei Mondiale din Africa de Sud. 

Du Plessis și soția sa Ronel aveau trei copii, fiicele Rosalie și Hele și un băiețel în vârstă de 10 luni, cu care locuiau într-o casă în Krugersdorp, un oraș minier situat la vest de Johannesburg. Copilul în vârstă de 10 luni a murit în casa familiei Du Plessis marți seară, după ce a căzut în piscină, a declarat Departamentul de Poliție, adăugând că ofițerii investighează circumstanțele morții sale.

Copilul legendarului Jannie du Plessis a murit

Fostul jucător al echipei Springbok, Albert Toks van der Linde, a postat pe Twitter o fotografie a lui du Plessis cu soția sa Ronel și fiul său decedat. La descrierea acesteia, a notat: „Vă rugăm să vă rugați pentru Jannie du Plessis și familia lui. Fiul său de un an s-a înecat noaptea trecută, inima mea este frântă frântă frântă frântă. Atât de trist”.

„Pe 16 noiembrie, în jurul orei 19:00, Poliția a fost solicitată să intervină la locul unui înec. Un băiețel de 10 luni a căzut în piscină”, a transmis căpitanul poliției, Raymond Sebonyane.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proprietatea se află în Kenmare, o suburbie liniștită situată la aproximativ 25 de mile de Emirates Airline Park, cunoscut anterior sub numele de stadionul Ellis Park, și baza actualului club al lui du Plessis, Lions.

„Poliția face apel la părinții sau tutorii copiilor să fie mai atenți în cazul în care aceștia se joacă în apropierea vreunui loc periculos. Cei care au piscine ar trebui să le îngrădească sau să le acopere cu plase de siguranță dacă nu sunt folosite”, a mai spus reprezentantul Poliției.

„Suntem cu toții devastați”/„Îi oferim tot sprijinul nostru”

Du Plessis a jucat 70 de meciuri test pentru Springboks până în anul 2015 și a făcut parte din echipa câștigătoare a Cupei Mondiale a Africii de Sud în anul 2007.

Fostul coleg Springbok și CEO al Lions, Rudolf Straeuli a declarat miercuri: „Noi, ca familie Lions, nu o ducem bine. Pot confirma că a avut loc această tragedie. Suntem cu toții devastați. După cum sunt sigur că toată lumea poate înțelege, Jannie și familia sa trebuie acum să fie lăsați în pace pentru a procesa această tragedie. Îi oferim tot sprijinul nostru și îi rugăm pe toți să îi păstreze în gândurile și rugăciunile lor”.

Fostul club al lui Du Plessis, Sharks, a trimis, de asemenea, „cele mai profunde condoleanțe lui Jannie, Ronel și întregii familii du Plessis pentru pierderea tragică a fiului său mic”. Un purtător de cuvânt al clubului a declarat: „Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de voi în aceste momente dificile”.

„Nu există cuvinte pentru a descrie durerea insuportabilă”

Tendai 'Beast' Mtawarira, care a jucat alături de Du Plessis în echipa victorioasă de la Cupa Mondială de Rugby din 2007, a citat un tweet al francizei Sharks, exprimându-și durerea pentru incident. „Inima mea este frântă pentru familia Du Plessis...”, a scris el.

MyPlayers, organizația care reprezintă toți jucătorii profesioniști de rugby din Africa de Sud, a scris pe Twitter: „Nu există cuvinte pentru a descrie durerea insuportabilă pe care o suferă un părinte atunci când își pierde un copil. Jannie și Ronel, inimile și rugăciunile noastre sunt cu voi”, relatează Daily Mail.