Marile speranțe ale lui Kelemen Hunor. Cel mai optimist scenariu. Când vom avea un guvern votat în Parlament

Marile speranțe ale lui Kelemen Hunor. Cel mai optimist scenariu. Când vom avea un guvern votat în Parlament Sursa: arhiva EvZ

România ar putea avea un guvern PSD – PNL – UDMR, votat în Parlament, săptămâna viitoare, până pe 18 noiembrie.

Anunțul a fost făcut de liderul UDMR, Kelemen Hunor, la ieșirea de la discuțiile pe care le-au purtat echipele de negociere ale PSD, PNL și UDMR. Kelemen Hunor și-a exprimat speranța că negocierile pentru formarea unui Guvern se vor încheia rapid, iar pe 18 noiembrie va existat un vot în Parlament.

El a precizat că cele trei formațiuni și-au stabilit echipele de negociere pentru Programul de guvernare și au stabilit cine va discuta despre acordul politic în baza căruia se va guverna.

„Noi credem că în 17-18 noiembrie se poate da un vot, audieri în comisii, şi în 18 vot în Parlament”, a declarat Kelemen Hunor, la finalul discuţiilor din Parlament.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: EVZ

Partidele nu s-au hotărât asupra premierului

Potrivit spuselor sale, echipele de negociere ale PNL, PSD şi UDMR vor stabili echipe de negociere pentru fiecare capitol din Programul de guvernare.

„O echipă pentru a discuta cadrul de funcţionare, acordul politic şi ne apucăm de discutat fiecare capitol. Eu sper că pe 18 vom avea Guvern votat în Parlament şi se poate merge înainte pentru următorii trei ani”, a mai afirmat liderul UDMR

În acest context, Kelemen Hunor a precizat că singurul puncta supra căruia nu s-a discutat este legat de partidul care va da viitorul premier. El a menționat că acest aspect va fi discutat după ce partidele vor ajunge la un consens cu privire la programul și acordul politic.

„Când reuşim să ne înţelegem pe program şi pe acordul politic se poate ajunge şi la funcţia de prim-ministru. Am început discuţiile pe ministere, sunt convins că vom găsi o soluţie care va include atât principiile legate de cifre, de matematică, cât şi principiul politic”, a adăugat Kelemen Hunor.

PSD, PNL și UDMR s-au întâlnit la primele negocieri

Delegaţiile PSD, PNL şi UDMR s-au reunit la Parlament, pentru prima rundă oficială a negocierilor în vederea formării unui nou guvern. Delegaţiile au fost conduse de preşedinţii partidelor, iar părțile au stabilit un calendar al discuţiilor.

La finalul întrevederii, șeful PNL, Florin Cîțu a declarat că miercuri negocierile vor începe cu temele economice. El a precizat că s-a luat în considerare mărirea numărului de ministere la 20.