Amenințarea crește. Rusia va primi rachetele hipersonice în 2022

Amenințarea crește. Rusia va primi rachetele hipersonice în 2022 Sursa: Arhiva EVZ

Președintele Vladimir Putin a declarat că marina rusă va începe să primească în 2022 rachetele hipersonice Zircon, ale căror teste se apropie de finalizare.

Noile arme hipersonice

„Acum este deosebit de important să dezvoltăm și să implementăm tehnologiile necesare pentru a crea noi sisteme de arme hipersonice, lasere de mare putere și sisteme robotizate care vor fi capabile să contracareze, în mod eficient, potențialele amenințări militare, ceea ce înseamnă că vor consolida și mai mult securitatea țării noastre”, a spus Putin în declarația televizată.

El a spus că în timpul testării, racheta a lovit cu succes atât ținte terestre, cât și ținte maritime. În iulie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că țara a dezvoltat rachete pentru a contracara acțiunile întreprinse de Statele Unite și alianța militară occidentală a NATO care dăunează „parității” militare cu Moscova.

Tehnologia include dezvoltarea de proiectile care pot călători de cinci ori mai repede decât viteza sunetului. Acesta este mai lent decât o rachetă balistică intercontinentală, iar forma unui vehicul de alunecare hipersonic îi permite să manevreze spre o țintă. În prezent, China, Statele Unite și Rusia sunt principalele țări care lucrează la această tehnologie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luna trecută, The Financial Times a susținut că a fost testată în august, în China, o rachetă hipersonică „capabilă nuclear” care a călătorit în jurul Pământului pe o orbită joasă înainte de a-și atinge ținta. Progresul Chinei în ceea ce privește armele hipersonice „a luat prin surprindere agenția de informații americană”, se arată în raportul FT.