Ce conține raportul VIN cu istoricul mașinii de ocazie?

Ce conține raportul VIN cu istoricul mașinii de ocazie?

Cumpărarea unui mașini de ocazie este o decizie importantă întrucât mașina reprezintă o investiție majoră, indiferent de natura folosirii ei, iar verificarea istoricului unei mașini de ocazie poate evidenția orice problemă ar avea aceasta, înainte de cumpărare. Un raport cu istoricul unei mașini poate spune foarte multe despre o mașină rulată.

Un raport cu istoricul mașinii reprezintă un punct forte pentru cumpărător, deoarece are ocazia să cunoască detaliat toate informațiile reale despre mașină și nu poate fi înșelat de niciun vânzător.

Verificarea unei mașini second hand care vă interesează, prin obținerea unui raport istoric al vehiculului, poate dezvălui multe despre o mașină - suficient pentru a decide dacă merită să doriți să mergeți mai departe și să semnați un contract de cumpărare sau, dimpotrivă, să vă răzgândiți și orientați către altă mașină rulată.

Cum pot afla istoria unui vehicul?

Automoli este o platformă online excelentă pentru verificarea istoricului unei mașini, întrucât deține informații despre mașini din Europa și SUA, informații din surse oficiale precum Sistemul național de informații privind titlul vehiculului, Administrația națională pentru siguranța traficului rutier, Agenția de servicii pentru vehicule și operatori, dar și alte baze de date care conțin date despre vehicule.

Ne puteți urmări și pe Google News

Verificarea istoricului pentru o mașină second hand prin intermediul Automoli este disponibilă non-stop și implică trei pași simpli: introducerea numărului VIN, plata serviciului și primirea raportului VIN cu istoricul informațiilor cu privire la mașină.

Detaliile cuprinse în istoricul unei mașini de ocazie oferă o mai bună înțelegere a informațiilor, informații ce nu pot fi aflate doar printr-o verificare vizuală sau un test drive.

Ce conține istoricul unui vehicul de ocazie?

Raportul VIN – vehicle identification number, poate spune foarte multe informații despre o mașină second hand. Un istoric autovehicul enumeră țara de origine a mașinii și anul fabricației, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil folosit, culoarea caroseriei, tranzacții de proprietate, inspecțiile tehnice (inspecțiile tehnice efectuate la timp sunt deosebit de importante, în special pentru motor, pentru că motorul reprezintă elementul de bază al mașinii) dacă au fost făcute sau nu reparații și anumite schimburi de piese, dacă autovehiculul este înscris într-o bază de date cu mașini furate, sau probleme majore, cum ar fi dacă mașina a fost deteriorată parțial sau total în urma unui accident sau o inundație (în condițiile în care mașina a trecut printr-o inundație, este foarte probabil ca senzorii pentru airbag-uri să nu funcționeze în cazul unui accident), valoarea incidentului, numărul de kilometri, lista cu dotările mașinii, dar și raportul prin numărului VIN.

De asemenea, prin intermediul unui raport istoric mașină de ocazie, cumpărătorul are oportunitatea de a vedea o arhivă cu fotografii, fotografii ce pot fi comparate cu cele oferite de vânzător. În acest fel se pot observa eventualele modificări aduse mașinii, modificări care poate că nu sunt trecute în istoric.

O atenție deosebită trebuie acordată asupra proprietarilor mașinii. Dacă într-un timp relativ scurt, apar mai mulți proprietari, poate fi un semn că ceva este în neregulă cu mașina.

Obținerea unui raport cu istoricul mașinii de ocazie este deosebit de importantă întrucât acesta vă va oferi siguranța achiziționării unui vehicul și poate preveni costuri adiționale cumpărării mașinii.