România a obținut victoria în fața Armeniei! „Gigantul Mitriță” a marcat singurul gol al partidei

România a obținut victoria în fața Armeniei! „Gigantul Mitriță” a marcat singurul gol al partidei

Luni seara au avut loc preliminariile Campionatul Mondial de Fotbal din 2022. Echipa României a revenit pe terenul din Ghencea după 12 ani și se pare că acest lucru le-a purtat noroc. Au reușit să se impună în fața Armeniei, câștigând cu scorul de 1-0.

Tricolorii au adus o mare victorie în Ghencea. În urmă cu doar câteva minute, meciul a luat sfârșit, iar suporterii au scandat numele echipei naționale, care a reușit să se impună în fața Armeniei cu 1-0. Singurul gol al partidei a fost înscris de către Alexandru Mitriță. Acesta a marcat dintr-o lovitură cu capul, în urma unei centrări din corner. Această victorie îi duce pe români pe locul al doilea din Grupa J, cu un scor de 13 puncte. Primul loc este ocupat de Germania, care a ajuns la 21 de puncte.

Meciul a început extrem de bine pentru Naționala României. Încă din minutul trei au avut șanse că deschidă scorul, însă lovitura cu capul a lui Keșeru a trecut peste poartă. Următorul minut inima românilor este din nou gata să tresară, însă Stanciu lovește greșit și nu reușește să marcheze. Minutul 24 vine cu o altă șansă pentru tricolori, însă nici de data aceasta nu este cu noroc. Bancu centrează, însă portarul Armeniei reușește să rețină balonul. Abia în minutul 26 România reușește să deschidă scorul. Alexandru Mitriță înscrie cu capul după o centrare venită din corner.

În minutul 33 și 34, Tricolorii pierd din nou două mari ocazii de a înscrie. Repriza a doua a început destul de lejer, însă în minutul 55 inima suporterilor români este gata să bubuie din nou, de data aceasta din cauza echipei adverse. Armenia pierde o ocazie bună pentru a egala scorul. Minutul 60 este al lui Ianis Hagi, însă faza care i-a adus un gol împotriva Germaniei nu a ținut și în cazul Armeniei. Pătrunde în careu, șutează, însă portarul reține balonul. Minutul 70 este din nou o ocazie bună pentru Ianis, însă nici de data aceasta nu reușește să înscrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Spre finalul meciului, în minutul 62, Rădoi face primele schimbări ale meciului. Ivan și Moruțan intră în locul lui Keșeru și Mitriță. La doar câteva minute după această dublă schimbare, Rațiu este înlocuit de Cristi Manea. Ianis Hagi și Stanciu ies din teren, iar în locul lor intră Mihăilă și Nedelcu, schimbare care are loc în minutul 81. Meciul a fost prelungit cu încă patru minute, însă fără succes pentru niciuna dintre echipe. După ce fluierul de final s-a auzit, Tricolorii au putut să răsufle ușurați și să se bucure de victorie.

Echipele de start la România - Armenia

România: Niță - Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Bancu - Cicâldău, Marin, Stanciu - Hagi, Keșeru, Mitriță.

Rezerve: Vlad, Moldovan - Toșca, Manea, Mihăilă, Ivan, Maxim, Nedelcu, Rus, Cordea, Moruțan, Albu

Armenia: Yurchenko - Terteryan, Voskanyan, Haroyan, Hovhannisyan - Udo, Grigoryan, Spertsyan - Barseghyan, Mkhitaryan, Bayramyan

Rezerve: Aivazov, Buchnev - Arakelyan, Zelarayan, Vardanyan, Monroy, Mkoyan, Geloyan, Karapetyan, Muradyan, Adamyan, Margaryan

Câți suporteri au fost la meciul România - Armenia?

Așa cum am spus și la începutul acestui articol, Naționala României a revenit pe terenul din Ghencea după 12 ani. Stadionul ”Steaua” nu a putut fi deschis complet ci doar la jumătate din capacitate, însă important este că fotbaliștii s-au bucurat totuși de suporteri. Accesul pe stadion a fost făcut pe baza Certificatului Verde, un text PCR negativ sau prin dovada trecerii prin boală. Conform informațiilor oficiale, pe stadionul din Ghencea au fost 13.576 de spectatori la meciul România - Armenia.

Din cauza procesului de verificare, intrarea pe stadion s-a desfășurat destul de anevoios, iar la finalul partidei, încă era un număr destul de mare de suporteri la poarta de acces. În Capitală, ploaia și-a făcut simțită prezența, iar persoanele care nu au reușit să intre la meci au fost dezamăgite de modul în care s-au petrecut lucrurile. După aproximativ două ore de stat la rând, aceștia au răbufnit și au început să își facă cunoscute nemulțumirile la adresa Federației Române de Fotbal.