”Festivalul” femeilor rase în cap. Imagini video care vă pot afecta emoțional. Istoria secretă

”Festivalul” femeilor rase în cap. Imagini video care vă pot afecta emoțional. Istoria secretă

Trăim o perioadă în care episoade întregi din istorie sunt reevaluate. Se cere iertare de la presupusele vrăjitoare arse pe rug, sunt aruncate din biblioteci direct în focuri de tabără rafturi întregi de cărți de benzi desenate în care Asterix, Obelix sau Tintin șicanează nativi americani.

Un astfel de episod, căruia francezii îi acordă mult spațiu în reviste sau ore de dezbatere, este cel al umilirii publice a femeilor care ar fi colaborat cu naziștii, în timpul ocupației din Franța.

”Colaboraționismul” acoperă o arie vastă, de la funcționare care au lucrat în birourile germanilor între 1940 și 1944 până la amante, prostituate. Din păcate, furia mulțimii eliberate a lovit și în femeile silite sau chiar violate, în gospodine ale căror case fuseseră ocupate abuziv.

Colaboratoarelor regimului nazist au fost scoase din case, târârte în mijlocul mulțimii și pedepsite prin raderea părului. Umilințele au continuat cu o procesiune pe străzile marilor orașe, în care bietele femei au fost supuse unui val de loviri și jigniri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aveți astăzi un scurt film, o compilație de filmări de arhivă din toamna lui 1944. El aparține canalului CriticalPast. Imaginile vă pot afecta emoțional.