Dezastru pentru șoferii români. Cât va costa litrul de benzină în luna octombrie

Dezastru pentru șoferii români. Cât va costa litrul de benzină în luna octombrie

Preconizări extrem de proaste pentru șoferii români. Prețul unui litru de benzină va crește enorm în luna octombrie. Un analist economic este de părere că „autoritățile nu își fac treaba, iar distribuitorii profită de aceste scumpiri”.

Prețul benzinei premium se apropie de 7 lei/litru, însă scumpirile nu se opresc aici, avertizează analiștii economici. Adrian Negrescu este de părere că scumpirile nu sunt justificate. Evoluția prețurilor arată o indiferență a autorităților care „nu își fac treaba”, în opinia sa.

„Cum se întâmplă la City Insurance cu ASF care a stat și a adormit în papuci așteptând ca această companie să intre practic în faliment, cum se întâmplă cu ANRE care trebuia să monitorizeze piață de energie gaze și curent electric, la fel se întâmplă şi pe zona de carburanți, unde nu se uită ce fac acești distribuitori si companii care vând în România benzină şi motorină şi GPL, că pare că si acesta s-a scumpit”, s-a exprimat analistul economic.

Cât va costa litrul de benzină în luna octombrie

Șoferii cu mașini pe benzină se vor confrunta cu noi scumpiri. În București, litrul de benzină premium a ajuns la 6, 91 lei. Aceeași cantitate costa, în urmă cu o săptămână, 6, 85 lei. Datele la nivel național arată că 1 litru de benzină standard costă peste 6 lei, în timp ce 1 litru de motorină costă 5,84 de lei.

Plinul de benzină de 50 de litri va costa cu 7 lei mai mult decât în urmă cu o lună, în timp ce plinul de motorină s-a scumpit cu 6,50 bani. Potrivit specialiștilor, cauza creșterilor prețurilor la carburanți este reprezentată de cotațiile barilului de petrol brand, care sunt în creștere.

Analistul economic Adrian Negrescu susține că scumpirile nu sunt justificate, însă evoluția prețurilor depinde de evoluția petrolului la nivel internațional.

Adrian Negrescu acuză autoritățile. „Nu își fac treaba. A stat și a dormit în papuci”

„Ne uitam în piața românească vedem că într-adevăr, benzina și motorina se scumpesc cu un ritm mai mare decât crește prețul petrolului și asta arată că distribuitorii de la noi din țară încearcă să profite la rândul lor de pe urma acestui iureș al scumpirilor.

Nu se justifică din punct de vedere economic absolut deloc aceste scumpiri săptămânale ale prețurilor carburanților care într-adevăr, pe zona de produse superioară, adică benzină premium, motorină premium ne ducem deja spre 7 lei în luna octombrie.

România are niște autorități care nu își fac treaba, cum se întâmplă la City Insurance cu ASF care a stat și a adormit în papuci așteptând ca această companie să intre practic în faliment, cum se întâmplă cu ANRE care trebuia să monitorizeze piață de energie gaze și curent electric, la fel se întâmplă şi pe zona asta de carburanți unde nu se uită ce fac acești distribuitori si companii care vând în România benzină şi motorină şi GPL, că pare că si acesta s-a scumpit”, a spus Adrian Negrescu, potrivit playtech.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News