Top 16 cele mai spectaculoase stațiuni de ski din Europa. Află ce resorturi să notezi pe lista de vacanță

Top 16 cele mai spectaculoase stațiuni de ski din Europa. Află ce resorturi să notezi pe lista de vacanță

Stațiunile din Alpii și Dolomiții Europei sunt considerate cele mai spectaculoase stațiuni montane. Acestea au ajuns în top 16 pentru pârtiile de ski superbe și peisajele spectaculoase, dar și pentru pitorescul satelor, orașele de la baza pârtiei, pentru opțiunile de distracție și cluburile pline.

Cele mai cunoscute și mai apreciate stațiuni din Europa se află în Franța, Elveția, Austria, Italia și Germania. Tot mai mulți schiori vin în fiecare an în aceste locații pentru pârtii spectaculoase și o atmosferă unică în lume. Fiecare stațiune are povestea și conceptul ei, iar resorturile sunt pentru fiecare buzunar. Turiștii au declarat că sunt pârtii și pentru începători, dar și pentru avansați. Experții în ski au aici foarte multe opțiuni: teren de ski în afara pistelor, coridoare înguste și pante abrupte cu copaci.

Courchevel

Această stațiune se află în sudul Franței și se ajunge foarte ușor cu mașina de la Lyon. Stațiunea face parte din cel mai mare domeniu schiabil din lume, Les Trois Vallees. Pasionaţii sporturilor de iarnă au la dispoziție 600 de kilometri de pârtie, cabluri de ultimă generație și foarte multe restaurante. Aici se află foarte multe cazari luxoase, iar telescaunul este gratuit pentru începători.

Chamonix

Chamonix este considerată icoana schiorilor.Stațiunea a câștigat faima internațională fiind scena primelor Jocuri Olimpice de iarnă. Fiecare schior își găsește locul în această locație, fiind șase zone de schi diferite, pârtii abrupte cu înălțimi amețitoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zermatt, Elveția

În Zermatt este cea mai lungă partie de ski din lume. Aici sunt peste 350 km de pârtii, cea mai mare altitudine 3S-cabină din lume, 32 de instalații de cablu, iar turiștii se îngrămădesc să ajungă macar o dată în viață în stațiune. Resortul le pune schiorilor la dispoziție o aplicație gratuită, care utilizează GPS și se ajustează pentru abilități, vreme și condiții de zăpadă, dar și sfaturi pentru cei care s-au accidentat.

Bansko, Bulgaria

Bansko este cea mai căutată stațiune de români, după Poiana Brașov. Preturile sunt foarte mici și există o mulțime de beneficii. Resortul ajunge până la aproximativ 2600m altitudine. Sunt peste 70 km de pârtie amenajate, iar 16 instalații de transport sunt disponibile începând cu ora 8:00 de dimineață. Aici se găsesc foarte multe petreceri după o zi de schi și foarte mulți români care au mici pub-uri cu mâncare românească.