Prognoza meteo, 15 septembrie. Se anunță temperaturi neobișnuite. Ce maxime vor atinge valorile termice

Prognoza meteo, 15 septembrie. Se anunță temperaturi neobișnuite. Ce maxime vor atinge valorile termice

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 15 septembrie. Vremea continuă să fie mai caldă decât specificul lunii septembrie, însă în a doua parte a zilei, în zonele montane se anunță averse.

Miercuri, 15 septembrie, vremea se va menține caldă în cea mai mare parte a României, cu precădere în vestul și sudul țării. Cerul va fi variabil. Vor fi prezente înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei, ce se vor manifesta prin averse însoțite, trecător, de descărcări electrice. Fenomenele se vor semnala local în Carpații Meridionali și de Curbură și pe arii restrânse în regiunile centrale și sudice.

Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. În orele dimineții și ale serii se vor semnala și condiții de ceață cu probabilitate mare de manifestare în văi și depresiuni. Presiunea atmosferică va avea variații ușoare - în prima parte a zilei, în creștere, iar după-amiază va începe să scadă.

Temperaturile minime se vor situa între 6-8 grade Celsius, în depresiunile din estul Transilvaniei și 17-19 grade Celsius pe litoral. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 22 și 31 de grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News

În București se menține vreme caldă

În municipiul București, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în  doua parte a zilei când se vor semnala condiții pentru averse slabe, însoțite de descărcări electrice.

Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Presiunea atmosferică va prezenta variații - în prima parte a zilei, va fi în creștere, după care, în orele după-amiezii, va scădea.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 15 grade Celsius. Valoarea termică maximă va fi de aproximativ 27-28 de grade Celsius.

Ploi la munte, în a doua parte a zilei

În zonele montane, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara. Se vor semnala averse însoțite, trecător, de descărcări electrice local, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură și izolat în restul lanțurilor montane.

Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Se vor semnala condiții de ceață în orele dimineții și ale serii. Valorile termice se vor menține peste cele specifice perioadei, anunță ANM.

Cum va fi vremea la mare

Pe litoral, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe timpul zilei. Se vor semnala și condiții pentru averse însoțite de descărcări electrice, însă doar izolat. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. În zonele de coastă, se vor înregistra intensificări ale vântului.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 16 și 19 grade Celsius, în timp ce maximele vor fi cuprinse între 22 și 25 de grade Celsius. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 19 și 21 de grade.