S-a aflat cine face forme grave de coronavirus! Au fost descoperiți „autoanticorpii” răi. 20 la sută din decese survin din această cauză

S-a aflat cine face forme grave de coronavirus! Au fost descoperiți „autoanticorpii” răi. 20 la sută din decese survin din această cauză Sursa: arhiva EVZ

Infecția Covid-19 este mult mai gravă la pacienții ai căror autoanticorpi neutralizează interferonii. Explicația este foarte simplî, acești interferoni sunt esențiali în lupta organismului împotriva infecției.

Cercetătorii  continuă să obțină succese în înțelegerea modului în care virusul SARS-Cov-2 interacționează cu organismul uman. Astfel, au fost descoperiți autoanticorpii care determină cele mai grave cazuri de boală. Anunțul a fost făcut de Asst Spedali Civili din Brescia și Universitatea din Brescia, care au colaborat la cercetarea internațională care a făcut posibilă identificarea unuia dintre mecanismele fundamentale ale coronavirusului.

Anticorpii răi afectează răspunsul imun corect al organismului la infecția cu SARS-Cov-2

Descoperirea are implicații atât în ceea ce privește diagnosticaewa, cât și tratamentul. Potrivit savanților acești anticorpi "răi" neutralizează moleculele ( interferonii) care joacă un rol esențial în capacitatea organismului uman de a da un răspuns imun corect la infecția cu SARS-Cov-2. Pactienții care au acești antocorpi sau prezintă probleme genetice care afectează interferonii, tind să se îmbolnăvească mai grav dacă contractează SARS-Cov-2. Studiul a fost publicat în Sciene Immunology și se bazează pe probe luate de la peste 40 de mii de subiecți de pe toate continentele .

De ce bătrânii tind să dezvolte forme secere de Covid-19!

Descoperirea acestor anticorpi răi explică de ce bătrânii se află într-o grupă de risc.În populația generală, prevalența autoanticorpilor anti-interferon de tip I în sânge se dublează după vârsta de 65 de ani. Aproximativ 20% din toate cazurile mortale de Covid-19 sunt asociate cu prezența acestor autoanticorpi neutralizanți. Recunoașterea timpurie, în special în rândul persoanelor în vârstă și la subiecții care au deja mutații care modifică funcționarea normală a sistemului imunitar, ar putea permite identificarea pacienților cu cel mai mare risc și ar putea deschide posibilitatea unui tratament bazat pe utilizarea anticorpilor monoclonali. „Aceste rezultate - subliniază Paolo Bonfanti, profesor de boli infecțioase din Milano-Bicocca, și Andrea Biondi, profesor de pediatrie din aceeași universitate - ar putea avea implicații terapeutice foarte importante. În primul rând, căutarea anticorpilor anti-interferon ar putea deveni un test de screening, având în vedere frecvențaa acestor autoanticorpi în populația generală cu vârsta înaintată ".

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vaccinarea rămâne prioritară”

Înainte de a putea fi dezvoltată o terapie ad hoc singura armă pentru a evita riscurile rămâne vaccinul. "Pacientii cu autoanticorpi impotriva interferonului de tip I ar trebui sa fie vaccinati impotriva Covidului cu prioritate". În cazul în care a fost detectată prezența acestor autoanticorpi la persoane infectate cu SARS-Cov-2, aceste oersoane ar trebui spitalizate imediat. „Tratamentul precoce cu anticorpi monoclonali ar putea fi administrat acestor pacienți înainte de apariția simptomelor de Covid”.

Studiul respectiv a demarat în martie 2020, chiar în primele luni ale pandemiei. Oameni de știință italieni și americani au colaborat pentru a studia cauzeleformelor severe ale bolii. „Echipa” de experți este condusă de trei institute de cercetare, de renume mondial, precum Institutul Național de Sănătate (NIH) din Washington, Universitatea Rockefeller din New York și Universitatea din Paris, scrie ziarul italian Il Giornale.