Germania a intrat în valul al 4-lea al pandemiei. Din ce în ce mai mulți tineri se infectează cu tulpina Delta

Germania a intrat în valul al 4-lea al pandemiei. Din ce în ce mai mulți tineri se infectează cu tulpina Delta

În doar o săptămână, cazurile de infectare cu coronavirus s-au înmulțit și în Germania. Oficial, această țară se află în valul al 4-lea al pandemiei.

Situație îngrijorătoare în Germania, țară unde, în doar o săptămână, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut de la 4% la 6%. Asta arată un raport oficial al agenţiei naţionale responsabile cu prevenirea şi controlul bolilor.

Cazurile de infectare au crescut în Germania în ultimele zile

Raportul săptămânal al autoritatilor din Germania precizează că în prima săptămână a lunii august a crescut proporţia probelor pozitive în cazul testelor PCR, de la 4 % la 6 %. Cei mai afectați sunt tinerii cu vârste de la 10 ani, iar rata de infectare crește și la categoria celor care au până în 49 de ani.

„Acest lucru arată acum în mod clar începutul celui de-al patrulea val, care devine din ce în ce mai puternic, în special din cauza infectărilor populaţiei adulte tinere”, se arată în raportul respectiv. Varianta Delta este cea mai contagioasă în Germania, reprezentând 99% din cazuri. 63 la sută din populație este vaccinată cu cel puțin o doză, iar 58% sunt complet imunizaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și în România a crescut numărul persoanelor tinere care se infectează cu tulpina Delta. Peste 120 de români infectaţi cu SARS-CoV-2 se află internaţi în Secţiile de Terapie Intensivă din toată ţara. Cei mai mulţi dintre cei care ajung în stare gravă la spital sunt nevaccinaţi împotriva coronavirusului, au anunțat cadrele medicale.

Și în România sunt afectați din ce în ce mai mulți tineri

„Începutul așa a fost, la pacienți cu vârste de peste 50-60 ani, în valul care a trecut au fost căzuri grave și la pacienți cu vârste cuprinse intre 40 și 50 ani la Terapie Intensivă. Dacă suprapunem grupele de vârstă care s-au vaccinat cu o incidență crescută și numărul mare de cazuri cu infecție Delta, se poate observa că exact în zona de tineri și copii vaccinarea nu a avut loc și ca urmare și incidența crescută așa cum de altfel o dovedește și dinamica virală din SUA unde numărul de infectări este mai mare decât în Europa și predominantă este la tineri, adolescenți și copii.

Se aduagă mobilitatea, socializarea intensă în sezonul de vară și ne așteptăm ca odată cu sfârșit de luna august și apropierea de an școlar universitar tot printr-o activitate intensă și numărul de cazuri să crească. Aceste grupe de vârstă, adică tinerii și chiar copiii pot face forme mai grave când vorbim de varianta Delta”, spunea Carmen Dorobăț, medic la Spitalul de Boli Infecţiase Iaşi.