Principalul partid de opoziție din România, Partidul Social Democrat, i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să îl demită pe Florin Cîțu.
Cei de la PSD susțin că menținerea lui Florin Cîțu în funcția de premier reprezintă un atac la credibilitatea României. PSD mai susține că orice decizia va fi luată de premier va fi una sub puterea șantajului. Pentru acest lucru îi cer președintelui Iohannis să îl demită pe șeful guvernului.
Singurul lider din PSD care a reacționat public privind condamnarea lui Cîțu, în Statele Unite, a fost fostul premier Mihai Tudose. El a scris pe facebook, despre Guvernul Cîțu, ca despre Guvernul 1 la sută.
„De la ,,Guvernul-zero-Cioloș” la ,,Guvernul- 1%- Cîțu”…. Prim-ministrul Cîțu este foarte fericit că 1% dintre români au salariul mare. Ceilalți 99% nu contează. Veniturile sunt înghețate, prețurile cresc amețitor. Nu contează, sunt interpretări răutăcioase…Se scumpește pâinea? Nu contează, că el nu mănâncă pâine. Se scumpește benzina? Nu contează fiindcă el nici benzină nu bea. Se scumpește ,,curentul”? Nu contează! El e oricum în întuneric…… P.S. Probabil că peste un an sau doi, văzând ce dezastru a făcut, o să spună, senin, că au fost greșeli ale tinereții”, a spus Tudose.
Soarta lui Cîțu va fi discutată luni de PNL
Fostul primar de Arad și actual europarlamentar, Gheorghe Falcă, a precizat că PNL va discuta situația lui Cîțu, la ședința Biroului Politic Național care va avea loc în cursul zilei de luni.
„Un premier este propus de un partid sau de o coaliție și evident este asistat de președinte. Cred că trebuie să se poarte o discuție pe acest domeiu în interiorul partidului. Luni la Coaliție ne putem asuma un parcurs, oricare dintre cele două și evident premierul trebuie să se gândească la ceea ce înseamnă influențele fața de politicele publice. Despre șefia partidului este evident decizia premierului”, a spus Falcă.
De cealaltă parte, USR așteaptă clarificări din partea celor de la PNL, mai exact ședința de luni a BPN a PNL.
Cei din USR, în urmă cu două nopți au avut o ședință a Biroului Politic Național, în care au discutat mai multe variante, pentru a găsi o soluție să iasă din această situație, despre care spuneau că îi prejudiciază, la nivel de imagine politică.