Cum va fi vremea pe 13 august. Orele amiezii aduc schimbări în București

Cum va fi vremea pe 13 august. Orele amiezii aduc schimbări în București

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 13 august 2021. Vremea va fi, în general, frumoasă, iar în sudul și vestul României, temperaturile vor fi călduroase.

Vremea, vineri, 13 august, va fi, în general, frumoasă. În teritoriile de sud-vest ale României se va semnala vreme călduroasă. Aici, indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. Astfel, disconfortul termic va fi ridicat.

Cerul va fi variabil. La munte, se vor semnala înnorări, cu precădere în Carpații Meridionali. În zonele montane, izolat, se pot semnala ploi slabe, ce se vor manifesta pe perioada scurte de timp. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate, iar în zone înalte și în Dobrogea, vântul se va intensificare ușor.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între7 grade Celsius, în depresiunile din estul Transilvaniei și 20-21 de grade Celsius, în Dealurile de Vest și pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa între 25 și 34 de grade, cele mai ridicate valori fiind semnalate în Oltenia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se încălzește vremea în București

În municipiul București, vremea va fi frumoasă. La amiază, se va încălzi.

Cerul va fi variabil, pe timpul zilei. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 17 grade, în timp ce maximele vor fi cuprinse între 30 și 32 de grade Celsius. În zona periurbană, temperaturile minime pot fi mai scăzute, de aproximativ 15 grade.

Ploi izolate la munte

Și la munte, vremea va fi frumoasă și caldă, potrivit prognozei meteo. Cerul va fi variabil. Se vor semnala înnorări în Carpații Meridionali, însă ploile se vor manifesta doar izolat și pentru perioade scurte de timp.

Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Pe creste, se vor intensifica ușor.

Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior.

Cum va fi vremea la mare

Pe litoral, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi, în general, senin.

Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Pe timpul zilei, se pot semnala și intensificări ale vântului.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 17 și 20 de grade, în timp ce maximele se vor situa între 26 și 29 de grade Celsius. Temperatura apei mării va avea valori între 24 și 26 de grade.