O nouă metodă de înșelătorie a făcut victime printre români. Escrocii s-au folosit de pandemia de coronavirus

O nouă metodă de înșelătorie a făcut victime printre români. Escrocii s-au folosit de pandemia de coronavirus sursa: arhivă EVZ

Doi bărbați din județul Vrancea s-au gândit să facă bani pretinzând că sunt medici de familie. Faptele lor au fost dovedite în cele din urmă.

Escrocii s-au reorientat și au pus la punct o nouă metodă de-a face bani. Două persoane au fost păgubite cu suma de 33.000 lei prin metoda COVID-19. Infractorii sunau la întâmplare și se recomandau ca fiind medici de familie. Ei le transmiteau persoanelor vizate că rudele acestora s-au infectat cu coronavirus și au nevoie de diferite sume de bani, după cum anunță Realitatea Plus.

Doi tineri din județul Vrancea s-au gândit să facă bani dându-se drept medici de familie. Înșelătoria lor a fost dovedită în scurt timp

Escrocii respectivi sunt doi tineri de 30 și 26 de ani, domiciliați într-o comună din județul Vrancea. Se pare că ei au comis mai multe astfel de infracțiuni în ultima perioadă.

Primul suspect ar fi apelat în mod aleatoriu mai multe numere de telefonie fixă și s-ar fi prezentat a fi, inițial, fiu al acestora, precizând că se află internat în spital, infectat cu COVID-19. Al doilea suspect se recomanda ca fiind medic și solicita diferite sume de bani pentru transferarea „fiului” bolnav în străinătate sau la un spital din Constanța, mai precizează sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News

O femeie în vârstă de 89 de ani, potențială victimă a celor doi infractori, și-a dat seama că e ceva în neregulă și a apelat la polițe

Infractorii câștigat suma de 33.000 de lei în urma acestor înșelătorii. Au fost reclamați la poliție de o femeie în vârstă de 89 de ani, care și-a dat seama că a fost trasă pe sfoară și a apelat la poliție. Ea și-a sunat fiica, pe care a întrebat-o dacă se simte bine și dacă s-a infectat cu coronavirus. Astfel, femeia a aflat că fata sa nu avea niciun fel de probleme, iar cei doi bărbați erau doar doi escroci. Ei au fost prinși și reținuți de oamenii legii și urmează să răspundă în justiție pentru faptele lor.