Noul șef al PNL Timișoara e fiul lui Valeriu Tabără și soțul gimnastei Simona Amânar. Scandalul continuă în subteran

Noul șef al PNL Timișoara e fiul lui Valeriu Tabără și soțul gimnastei Simona Amânar. Scandalul continuă în subteran

După scandalul cu bătăi și bodyguarzi de la alegerile din PNL Timișoara s-ar zice că apele s-au liniștit. Doar la suprafață, fiindcă mulți adversari din partid, dar mai ales timișoreni sunt nemulțumiți de alegerea președintelui filialei PNL.

Sâmbătă seara, s-au anunțat rezultatele scrutinului pentru conducerea PNL Timișoara. Astfel, viceprimarul orașului, Cosmin Gabriel Tabără, a fost ales președintele filialei,. El a obținut 238 de voturi, dublu față de contracandidatul său, deputatul Claudiu Chira, care a luat 119 voturi. 15 buletine de vot au fost anulate.

Cosmin Gabriel Tabără este avocat de profesie, viceprimar al Timișoarei, destul de contestat încă de la alegerile locale din septembrie 2020, și fiul fostului ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără.

Este căsătorit, din 2002, cu fosta mare gimnastă Simona Amânar (41 de ani), iar împreună au trei copii. Băiatul cel mare, Alexandru, se pregătește pentru Facultatea de Medicină. Fiica, Ștefania, este elevă, are 9 ani și joacă tenis. Iar prâslea, Tudor, nu a împlinit 5 ani. Simona Amânar este cadru didactic la Universitatea de Vest.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce a izbucnit scandalul, filmat de toate posturile tv, președintele PNL la nivel național, Ludovic Orban, a amenințat că anulează alegerile la filiala Timișoara, mai ales că o parte dintre susținătorii lui, care nu se aflau pe convocator, nu au putut să voteze. În replică, Alin Nica, președintele PNL Timiș și susțnător al lui Florin Cîțu, i-a sugerat lui Orban să se delimiteze de „oameni cu comportament interlop”.

De la acestă recomandare a lui Nica au început să reînvie amintirile legate de trecutul noului ales, Cosmin Tabără. Voci din PNL, dar și timișoreni clevetesc că Tabără a fost cel care, cândva, s-a amestecat cu interlopii, iar acțiunile lui au provocat adevărate tragedii.

L-au numit „avocatul diavolului”

Amintirile care s-au reactivat și care sunt comentate acum la Timișoara sunt legat de celebrul dosar „Radisson”, despre care s-a scris mult la jumătatea anilor 2000. Era vorba despre un mare proiect imobiliar, dezvoltat de firma Radisson, care, printr-o publicitate agresivă, îndemna lumea să cumpere apartamente în noile cartiere ridicate în oraș. S-au dat bani în avans, unii oameni și-au vândut vechile locuințe. În final s-a dovedit că era o înșelăciune, apartamentele nu au fost construite pentru că firma nu avea niciun aviz, nicio autorizație de construire, iar în multe cazuri nici măcar terenul nu aparținea pretinșilor constructori.

Avocatul din 2005 al firmei Radisson era Cosmin Tabără, care a fost acuzat de inducere în eroare și de cumpărători și de presa locală, care a făcut foarte multe investigații la vremea respectivă. L-au numit „avocatul divolului” pentru că s-a pus în slujba unor escroci și interlopi și le-a avizat juridic o asemenea afacere.

După ce timișorenii fraieriți s-au constituit într-o asociație, procurorul Lucian Papici a redeschis dosarul penal și i-a trimis pe patronii escroci în judecată. Au primit câte zece ani condamnare, dar oamenii nu și-au mai văzut nici banii înapoi, nici locuințele. Unii din ei au murit de inimă rea.

Explicațiile avocatului Cosmin Tabără

La vremea respectivă, avocatul Cosmin Tabără a dat o declarație pentru ziarul „Renașterea bănățeană” care i-a consemnat poziția: „ Recunoaște că a fost audiat de DNA și că a semnat acele promisiuni de vânzare-cumpărare pentru locuințe care  nu aveau să se construiască NICIODATĂ, dar susține că era doar o procedură specifică profesiei de avocat. Ar mai face-o încă o dată, dacă ar ști ce drame a provocat, câți oameni au murit și câți au rămas pe străzi doar din cauza procedurii sale avocaționale? ”Nu, cu siguranță n-aș mai face așa ceva, dacă aș ști din start la ce se ajunge”, a răspuns Cosmin Tabără”.