Premieră în lupta cu tulpina Delta. Israelul va oferi a treia doză de vaccin Pfizer persoanelor peste 60 de ani

Premieră în lupta cu tulpina Delta. Israelul va oferi a treia doză de vaccin Pfizer persoanelor peste 60 de ani

Israelul va începe să ofere o a treia doză a vaccinului Pfizer persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, a anunţat joi radioul public israelian Kan și Canalul 13 TV.

Campania, o încercare de a apăra varianta Delta a coronavirusului, va transforma efectiv Israelul într-un teren de testare pentru rapel înainte de aprobarea de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente.

Israelul va începe să ofere o a treia doză a vaccinului Pfizer persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, o premieră mondială în eforturile de a încetini răspândirea variantei Delta extrem de contagioase.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat miercuri că oamenii că au nevoie de o a treia doză pentru a menține protecția ridicată împotriva coronavirusului. Compania spune că ar putea solicita autorizația de urgență din SUA pentru rapel încă din august.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scade perioada de imunitate la aproximativ 84% după patru până la șase luni

Farmacistul american a publicat miercuri date noi dintr-un studiu finanțat de companie, care a arătat că eficacitatea vaccinului a scăzut la aproximativ 84% după patru până la șase luni.

„Am văzut și date din Israel unde arată că există o scădere a imunității și care începe să aibă impact asupra a ceea ce a fost cândva 100%”, a spus Bourla la „The Exchange” de la CNBC.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Administrația pentru Alimente și Medicamente și Organizația Mondială a Sănătății au declarat că nu recomandă a treia doză de rapel Covid în acest moment, citând o lipsă de date.

Oficialii americani și mondiali din domeniul sănătății au declarat că se uită la cercetarea israeliană, care nu a fost evaluată de către colegi și nu a avut prea multe detalii.

“Trebuie să fim conștienți de faptul că, cu timpul, eficacitatea acestor vaccinuri poate scădea”, a spus dr. Isaac Bogoch, profesor de boli infecțioase la Universitatea din Toronto, într-un interviu recent.

Președintele Isaac Herzog va fi primul care va primi rapel, vineri

Israelul a fost un lider mondial în lansarea vaccinării, mulți vârstnici fiind vaccinați în decembrie, ianuarie și februarie, fiind considerați ca fiind cel mai vulnerabil sector al populației. Dar de la apariția variantei Delta, Ministerul Sănătății a raportat de două ori o scădere a eficacității vaccinului împotriva infecției și o ușoară scădere a protecției sale împotriva bolilor severe.

Campania de rapel, cu vaccinuri administrate de organizații de întreținere a sănătății, va transforma în mod eficient Israelul într-un teren de testare pentru a treia doză înainte de aprobarea acesteia de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA).

„Constatările arată că există o scădere a imunității organismului în timp. Scopul dozei suplimentare este să o acumuleze din nou și astfel să reducă semnificativ șansele de infecție și de boli grave", a declarat Bennett intr-o conferinta de presa.

„Fac apel la toți vârstnicii care au primit a doua doză, luați-o pe cea suplimentară. Primul meu apel telefonic, după ce voi termina conferința, va fi către persoana cea mai dragă pentru mine, mama mea, astfel încât să o încurajez să se vaccineze imediat", a continuat Bennett.

Nu se poate explica de ce oamenii vaccinaţi ar putea transmite niveluri ridicate de virus

În timp ce varianta Delta lovește cel mai puternic persoanele nevaccinate, unii oameni vaccinați ar putea transmite niveluri mai ridicate de virus decât se ştia anterior de către oamenii de ştiinţă, a declarat marți directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky.

Walensky a adăugat noi date arată că varianta se comportă „diferit în mod unic faţă de tulpinile anterioare ale virusului”, indicând faptul că unele persoane vaccinate infectate cu varianta Delta „pot fi contagioase și răspândesc virusul”.

„Această pandemie continuă să reprezinte o amenințare gravă pentru sănătatea tuturor americanilor”, a declarat Walensky reporterilor într-un apel. „Astăzi avem noi date legate de varianta Delta care ne impune să actualizăm îndrumările cu privire la ceea ce puteți face atunci când sunteți complet vaccinat”, relatează cnbc.