Probleme mari pe litoralul românesc. Numeroși turiști ajung la medic din cauza mâncării

Probleme mari pe litoralul românesc. Numeroși turiști ajung la medic din cauza mâncării

Turiștii de pe litoralul Mării Negre au fost loviți de un val de enterocolite din cauza mâncării și a apei de mare. Medicii recomandă atenție la igiena personală și la mâncarea achiziționată din locații dubioase.

Numărul cazurilor de enterocolită care au fost înregistrate în rândul turiștilor aflați în stațiunile de pe Litoral, este în creștere. Cauzele acestor infecții care îi aduc pe turiști la camerele de gardă ale spitalelor sunt mâncarea şi apa din mare, după cum susțin specialiștii.

Apa mării este una din principalele surse de infectare cu bacterii şi virusuri. Cei care petrec mult timp în apă trebuie să știe că se expun riscurilor de îmbolnăvire.

„Suntem în vârf de sezon pe litoral, iar numărul turiştilor care vin la mare creşte de la un weekend la altul. Odată cu fluxul de turişti se formează şi cozi la unităţile medicale. Oamenii se prezintă la doctor cu dureri de stomac şi acuză vărsături. Sunt simptomele enterocolitei”, susțin medicii citați de Antena 3. Aceștia trag un semnal de alarmă în acest sens.

Ne puteți urmări și pe Google News

Medicii avertizează, conform sursei citate, că apa mării este una din principalele surse de infectare cu bacterii şi virusuri, care provoacă aceată afecțiune. Enterocolita este răspândită pe cale virală şi se transmite în mod rapid, în special la copii şi la persoanele în vârstă.

Reacţia DSP Constanţa despre apa din Marea Neagră

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa dau asigurări însă că apa mării este de calitate bună şi foarte bună, în urma analizelor din ultimele 48 de ore. Medicii le recomandă turiștilor, însă, atenție la restaurantele sau locațiile de unde își procură alimentele. Ei mai atrag atenția și asupra igienei zilnice care trebuie respectată. Enterocolita infecțioasă este determinată de o bacterie sau de un virus.

Conform specialiștilor în sănătate publică, primele simptome care indică prezența afecțiunii sunt deranjament stomacal și deshidratarea.

Igiena alimentației este foarte importantă de aceea turiștii trebuie să aibă grijă ce mănâncă și în ce locație. Enterocolita simplă prezintă doar o diaree banală dar în cazul în care apare febra, modificarea culorii urinei, erupții cutanate, atunci este nevoie de o consultație la un specialist.