Ilegalități în lanț. Documente ascunse de Primăria Sectorului 1 la controlul Ministerului de Finanțe. Reacție dură a Romprest: face plângeri penale

Ilegalități în lanț. Documente ascunse de Primăria Sectorului 1 la controlul Ministerului de Finanțe. Reacție dură a Romprest: face plângeri penale

Compania de salubritate Romprest a reacționat după transmiterea de către Ministerul de Finanțe a procesului verbal cu concluziile controlului efectuat la Primăria sectorului 1. Au fost ascunse documente, spune Romprest, care se arată dispus să le pună la dispoziția organelor de control și anunță ca va face plângeri penale împotriva celor care au indus voit în eroare autoritățile.

Reacție dură a Romprest după concluziile potrivit cărora compania ar trebui să plătească 243 de milioane de lei Primăriei Sector 1 pentru tarife umflate și servicii care nu există în contract. Compania de salubritate atrage atenția că la controlul efectuat de Ministerul Finațelor au fost ascunse documente importante, ceea ce a indus în eroare echipa de control, concluziile acesteia fiind profund viciate.

Clotilde Armand a susținut, sub semnătură pe proprie răspundere, că nu are documentele pe care, cu altă ocazie, le-a prezentat public

Din procesul verbal întocmit de echipa de control a Ministerului de Finanțe Romprest reiese  că Primăria Sectorului, prin primarul Clotilde Armand, a declarat, sub sanctiunea declaratiei în fals, ca nu detine o serie de documente ale contractului încheiat cu Romprest- desi într-o altă etapă a conflictului declanșat cu societatea de salubritate din cauza refuzului de a plăti facturile le-a prezentat public.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este vorba despre documente care au facut obiectul procedurii de atribuire organizate de însăsi autoritatea pe care o reprezintă, în baza căreia s-a adjudecat contractual. Acestea au fost depuse de Romprest în cadrul actelor administrate în probațiune instantelor de judecată care au fost investite cu solutionarea unor actiuni judiciare avand acelasi obiect cu cel al actiunii de control de acum, finalizate prin respectivul proces verbal.

”Faptul ca Primaria Sector 1 nu deține aceste documente, în cazul în care declarația primarului nu se dovedește a fi doar o sustragere de la asigurarea documentelor solicitate la control, reprezinta o culpă gravă a autoritații, aspect dealtfel consemnat de echipa de control a Ministerului de Finanțe; "nedeținerea dosarului, cu nerespectarea legii, sau refuzul de a îl prezenta, nu poate avea altă motivație decât aceea de a împiedica verificarea legalității și regularității operațiunilor de pregătire și derulare a procedurii de atribuire în baza căreia a fost încheiat contractul." 

 Reacție Romprest. Urmează plângeri penale. ”Avem dovezi că documentele se aflau în posesia instituției”

Compania de salubritate atrage atenția că procesul verbal rezultat în urma controlului este ”un înscris vădit viciat subsțantial și procedural, prin care se demonstreaza disprețul evident față de actul de justitie manifestat de primar.”

”Cu această ocazie, reafirmam public că deținem toate documentele contractului care au fost semnate și însușite de părțile contractante, precum și toată corespondența instituțională, referitoare atât la verificarea documentelor care au stat la baza încheierii actelor adiționale, cât și la execuția acestuia, începând cu data semnării până în prezent și că le punem la dispoziția autoritatilor judiciare, sau oricăror alte autorități sau instituții publice cu competente în materie.” precizează Romprest.

”Prezentarea acestui proces verbal în spațiul public aduce grave prejudicii imaginii și activității Romprest, motiv pentru care suntem nevoiți să formulăm plângeri penale tuturor factorilor implicati care nu au pus la dispoziția echipei de control, in mod voit, documentele solicitate de aceasta, fapt care ar fi condus la formularea unor concluzii reale si corecte, așa cum s-au pronunțat anterior toate instanțele de judecată.” anunță compania de salubritate.

Suntem gata sa punem imediat la dispozitia Ministerului Finantelor toate actele și înscrisurile contractului despre care se afirmă că nu există, precum și dovada ca ele se aflau în posesia instituției publice supuse controlului. Desigur, sperăm ca Ministerul Finațelor va lua măsurile care se impun, inclusiv cu privire la modul incalificabil în care s-a derulat acest control și actul sau de finalizare.” mai spune Romprest