Larisa Iordache are probleme grave la Jocurile Olimpice. O medalie în minus pentru România la JO

Larisa Iordache are probleme grave la Jocurile Olimpice. O medalie în minus pentru România la JO

Gimnasta Larisa Iordache a dezvăluit miercuri că are probleme la gleznă şi este nevoită să concurezela Jocurile Olimpice doar la bârnă, nu şi în proba de individual compus, aşa cum îşi propusese iniţial, astfel că delegaţia României ratează o şansă importantă în lupta pentru o medalie olimpică, pe care sportiva a obţinut-o la Londra, în 2012.

Durerile pe care gimnasta le simte la gleznă sunt prea mari pentru a-i permite să concureze la individual compus. În acest context, Larisa Iordache (25 de ani) se va concentra doar pe bârnă, aparatul favorit.

Această decizie a fost luată la puţin timp după ce sportiva s-a antrenat în sala de la Tokyo. Mai departe, gimnasta speră ca glezna să-i permită executarea cât mai curată a exerciţiului la bârnă.

Ce frumoasă ar fi o medalie în memoria mamei

„Mă doare foarte rău glezna. Durerile sunt foarte greu de suportat. Am avut antrenament și în sala de competiții, iar bârna pe care vom concura îmi place foarte mult.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sper ca în calificări să am o zi bună, să fiu liniștită când mă voi prezenta în fața arbitrelor”, a transmis Larisa Iordache, care şi-a pierdut chiar mama la finalul lunii iunie. De asemenea, spre finalul lunii aprilie au fost alte momente de cumpănă pentru Larisa Iordache.

Altfel, a doua gimnastă care reprezintă România la Jocurile Olimpice, Maria Holbură, va concura în calificări la toate cele 4 aparate.

27 de medalii la competiţiile majore pentru Larisa Iordache

„Larisa Iordache (n. 19 iunie 1996, București, România) este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba pe echipe la olimpiada din 2012, cvadruplă medaliată mondială și de 12 ori medaliată europeană, cifră mărită de extraordinara campioană la 14 după Europenele de la Mersin din decembrie 2020.

S-a antrenat la Colegiul Național Sportiv Cetate Deva, iar mai apoi a ajuns la lotul olimpic de la Izvorani. Începând cu februarie 2019, Larisa s-a antrenat alături de Octavian Bellu și Mariana Bitang. Actualmente, este antrenată de soții Lacrămioara și Cristian Moldovan”, se arată pe ro.wikipedia.org.

Mai departe, subliniem că gimnaştii români au început antrenamentele miercuri. Toate privirile vor fi aţintite asupra lui Marian Drăgulescu, care în 2019 s-a împăcat cu Larisa, după 11 ani. Obiectivul veteranului gimnasticii mondiale (40 de ani) este aurul olimpic, după ce la celelalte 3 ediţii la care a participat a câştigat o medalie de argint şi două de bronz.

Obiectivul lui Marian Drăgulescu

După primul contact cu sala Ariake Gymnasium Centre, el a declarat: „Am două sărituri încă foarte valoroase în acest moment. Mai am de muncit încă două zile pentru a pune la punct ultimele detalii.”

La JO de la Tokyo, România este reprezentantă de 101 sportivi, care participă la 17 discipline sportive. Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, crede că putem obţine 8 medalii.

Comisia tehnică olimpică pentru sportul de performanță a subliniat că delegaţia tricoloră se poate întoarce din Japonia cu  minimum patru şi maximum șase medalii.