Probleme financiare la Primăria Generală. Decizia pe care a luat-o Nicușor Dan

Probleme financiare la Primăria Generală. Decizia pe care a luat-o Nicușor Dan

Bugetul primăriei Capitalei este din ce în ce mai subțire, iar Nicușor Dan a decis să cedeze mai multe proiecte primăriilor de sector.

Situație dificilă pentru Primăria Generală a Capitalei, care se confruntă cu mari probleme de buget. Astfel, în aceste condiții, Nicușor Dan a decis să cedeze mai multe proiecte importante primăriilor de sector.

Decizia luată de Nicușor Dan, din cauza bugetului redus al Bucureștiului

„Municipalitatea este într-o situație financiară dificilă, și pentru că sectoarele și-au arătat disponibilitatea de a prelua obiective de investiții pe care noi nu ne permitem să le facem, pentru a nu bloca niște investiții utile pentru bucureșteni, avem mai multe proiecte care sunt începute de noi și pe care le vor face primăriile de sector. Este vorba de patru grădinițe în sectorul 2, noi am făcut documentațiile, le predăm azi și vor realiza proiectele, patru after school în Sectorul 5, și în Sectorul 4 extinderea liniei de metrou către sud și un park ride pe un teren adiacent acestei linii”, a anunțat primarul general, Nicușor Dan.

Edilul continuă să desființeze companiile aflate în proprietatea Primăriei Municipiului București, înființate de Gabriela Firea, fost primar general. Este vorba despre companiile Agrement, Afișaj/Publicitate dar și cea dedicată managementului transportului, Sport pentru toți, precum şi compania Medicală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nicușor Dan susține că aceste companii au fost deschise în mod ilegal, cu scopul de a cheltui banul public. Recent, magistrații de la  Tribunalul București au decis că aceste companii nu sunt ilegale.

Probleme financiare anunțate din martie

„Reducem substanţial banii pe festivaluri, târguri, decoraţiuni şi alte asemenea. Bugetul pentru asemenea evenimente a fost în 2019 de peste 200 de milioane de lei. Bugetul pe care îl propunem pentru 2021 este de câteva milioane de lei pentru evenimente culturale de notorietate, ajunse unele la zece ediţii. (...) Renunţăm la achiziţii de autovehicule - nu este o prioritate. Nu alocăm bani pentru noi statui. (...) Nu alocăm bani pentru campanii publicitare.

Plafonăm salariile la nivelul februarie 2020. La nivel de instituții vom face o evaluare a directorilor și parte din evaluare va fi rezonabilitatea propunerilor lor financiare către Executiv și CGMB. Renunțăm la o parte a instrumentelor financiare, cum sunt sumele pentru familiile ajunse la 25 ani de căsătorie”, spunea Nicușor Dan, în luna martie, despre bugetul subțiat de care dispune Capitala.