Ungaria reacționează după ce a fost desființată de liderii Uniunii Europene. Cum se apără Viktor Orban

Ungaria reacționează după ce a fost desființată de liderii Uniunii Europene. Cum se apără Viktor Orban

Oficialii maghiar au reacționat, după ce Ungaria a fost aspru criticată la nivelul Uniunii Europene, din cauza unei legi extrem de contestate la Bruxelles.

Ungaria reacționează după ce a fost pusă la zid de Uniunea Europeană. Întreg scandalul a pornit după ce la Budapesta a fost adoptată o lege împotriva promovării homosexualităţii în rândul minorilor. Măsură vehement contestată de liderii de la Bruxelles, care au spus că este vorba în acest caz despre homofobie.

Uniunea Europeană, critici dure către Ungaria, după adoptarea legii

Au fost voci care au cerut Ungariei să părăsească Uniunea Europeană. Legea a declanșat o aprigă dispută la Summitul celor 27 de ţări de la Bruxelles, potrivit participanţilor. „Nu a fost o discuţie diplomatică, a fost mai degrabă o confruntare” a spus premierul belgian Alexander De Croo, calificând acest moment drept unul istoric.

Legea a determinat 17 state membre, printre care Franţa, Germania, Olanda, Italia şi Belgia, să le scrie liderilor UE Charles Michel şi Ursula von der Leyen şi secretarului general al ONU Antonio Guterres (invitat la summit) despre necesitatea de a susţine valorile europene.

Ne puteți urmări și pe Google News

De Croo a subliniat că aproape toţi participanţii l-au criticat pe Viktor Orban, care nu a putut conta decât pe sprijinul omologului său polonez şi puţin pe al celui sloven.

„Discuţia a fost animată şi foarte, foarte sinceră. Am fost cu toţii foarte clari în ceea ce priveşte valorile fundamentale care sunt importante pentru noi”, a declarat cancelarul german, Angela Merkel.

Ce reacție au avut oficialii maghiari

În acest scandal, premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a apărat și a spus că „Legea nu se referă la homosexuali, (ci) la modul în care părinţii vor să îşi educe copiii în materie de sex”.

„Ungaria nu doreşte să părăsească UE. Dimpotrivă, vrem să o salvăm de ipocriţi”, a scris pe contul de Twitter ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga.

Legea prevede că „pornografia şi conţinutul care prezintă sexualitatea sau promovează devierea identităţii de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile persoanelor sub 18 ani”.