Noi măsuri post-pandemie. „Unghii inteligente” cu CIP-uri. Care e rolul lor

Noi măsuri post-pandemie. „Unghii inteligente” cu CIP-uri. Care e rolul lor

Manichiură cu CIP-uri. Femeile pot să dețină o carte de vizită digitală prin încorporarea unui microcip la nivelul unghiilor.

Noi măsuri post-pandemie. Una dintre ele se referă la implementarea unor „unghii inteligente”. Un salon de înfrumusețare din Dubai a aplicat clientelor sale peste 500 de unghii cu microcipuri. Fondatoarea salonului Lanour Beauty Lounge spune că a recurs la această măsură după debutul pandemiei de coronavirus.

Microcipurile funcționează pe post de carte de vizită digitală și poate să informeze și aspecte legate de activitatea de pe rețelele de socializare ale persoanei cu „unghii inteligente”.

Carte de vizită digitală pentru cliente

Nour Makarem, reprezentanta unui salon de înfrumusețare din Dubai, a anunțat că implementează în unghiile clientelor sale microcipuri, pe post de carte de vizită digitală. Fiecare femeie care își face manichiura și dorește să dețină o astfel de carte de vizită, poate solicita angajaților să îi amplaseze în unghie un microcip.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform informațiilor transmise de Makarem, până în luna mai, fondatoarea a aplicat 500 astfel de microcipuri. „Singura provocare a fost cum să faci un chip suficient de mic pentru a încăpea într-o unghie”, a spus fondatoarea salonului de înfrumusețare.

Ce informații sunt stocate în „unghiile inteligente” 

Microcipurile implementate în unghii stochează informații referitoare la datele persoanele, dar cartea de vizită digitală poate furniza și detalii despre activitatea utilizatorului de pe Instagram.

"Instalăm informațiile pe care le doriți, cum ar fi numele dumneavoastră, numărul dumneavoastră de mobil, conturile dumneavoastră de socializare și site-ul web", a declarat Nour Makarem.

Tehnologia care stă la baza implementării acestei măsuri poartă numele de NFC - comunicare în câmp apropiat -, ceea ce înseamnă că informațiile transmise de „unghiile inteligente” pot fi conectate la diverse dispozitive mobile.

Nour Makarem spune că, în opinia ei, astfel de cipuri ar trebui să fie implementate și pentru utilizarea lor în cadrul restaurantelor sau la plățile fără contact, conform antena3.

Plată cu unghii acrilice

În anul 2016, o studentă de la Școala de Arte Central Saint Martins, pe nume Lucie Davis, a dezvoltat, pentru lucrarea sa de final de studii, ideea plății contactless prin unghii. Ea a implementat în unghiile sale un cip RFID (radio-frequency identification) pe care le-a folosit pentru a-și plăți călătoria cu metroul. Cip-ul a fost conectat la contul Oyster (sistem de carduri pentru transport din Londra).

Lucie Davis a spus că a fost „inspirată de interacțiunea cu tot ceea ce ne înconjoară în fiecare zi”, conform informațiilor publicate pe Instagram.