Două mari partide au semnat pactul cu diavolul. "S-au predat Securității". VIDEO

Două mari partide au semnat pactul cu diavolul. "S-au predat Securității". VIDEO

Pornind de la actuala criză din PNL, Alecu Racoviceanu și invitații săi în cadrul emisiunii "Față în față" au reconstituit contextul în care se află scena politică autohtonă. Nu doar PNL este o miză națională, ci și PSD, iar criza este una de sistem.

Sociologul Mirel Palada a exprimat o opinie personală, pe care și-o asumă ca nefiind foarte populară. "Nu e niciun fel de pierdere (n.r. - dacă PNL se desființează). Au acceptat pactul cu diavolul, s-au predat Securității. Au acceptat să fie controlați. Au un rol secund de paravan. PSD și PNL să se ducă la groapa istoriei. Poporul român să înțeleagă de la cine i se trage (n.r. - criza de după Revoluție). PNL, de 20 ani, vând tot ce pot".

În opinia istoricului Florian Bichir, acest PNL compromis "trebuie să dispară din istorie", iar oamenii cu capital să formeze dreapta mijlocie. Bichir a recunoscut, de asemenea, că îl doare soarta PNL și în general criza dreptei, însă "nu vreau ca partid de dreapta să rămână USR". "La vârf partidele sunt tarate", a completat Octavian Hoandră.

Ne puteți urmări și pe Google News