Încă o victimă pe lista morților suspecte din preajma familiei Clinton. Jurnalistul care a dezvăluit întâlnirea secretă a fost găsit mort

Încă o victimă pe lista morților suspecte din preajma familiei Clinton. Jurnalistul care a dezvăluit întâlnirea secretă a fost găsit mort

Moartea bizară a jurnalistului Christopher Sign a provocat o explozie a teoriilor conspirației legate de Bill Clinton și soția sa Hillary. E vorba despre așa-numita Clinton Body Count, o teorie care vorbește despre implicarea familiei Clinton în moartea suspectă a peste 50 de colaboratori, parteneri și adversari.

Cadavrul lui Christopher Sign, prezentator la ABC 33/40 din Birmingham, statul Alabama, a fost descoperit sâmbătă dimineața, în jurul orei 8. Polițiștii sosiți la fața locului susțin că ar fi vorba, cel mai probabil, de o simucidere, scrie al.com.

Cu toate astea, adepții teoriilor conspirației afirmă că moartea lui Sign trebuie pusă în legătură cu familia Clinton.

Sign a dezvăluit întâlnirea neprincipială a fostului președinte cu procurorul general în plin scandal al e-mail-urilor

Speculațiile de pe internet au la bază două elemente. E vorba, în primul rând, de faptul că jurnalistul Christopher Sign, care a câștigat premiul Emmy ca reporter, este cel care a dat știrea bombă că fostul președinte Bill Clinton s-a întâlnit de urgență cu procurorul general Loretta Lynch la Aeroportul Phoenix Sky Harbor pe 7 iunie 2016.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întâlnirea a avut loc după ce FBI-ul, condus la acea dată de James Comey, lansase o anchetă cu privire la utilizarea de către Hillary Clinton a unui server neautorizat. Cum această întțlnire a avut loc cu câteva zile înainte ca FBI-ul să anunțe că nu va depune acuzații împotriva lui Hillary, mulți au speculat că întâlnirea a dat roade și că Bill Clinton a reușit să-și salveze soția.

Sign s-a plâns că e amenințat cu moartea

Al doilea element pe care se bazează adepții teoriei este că Sign s-a plâns anul trecut că primește amenințări de moartea și că i se fură mari sume de bani de pe cardurile de credit.

Judecând la rece, faptul că FBI a schimbat încadrarea acțiunilor lui Hillary Clinton de la „neglijență gravă” la „extrem de neglijent” nu a însemnat mare lucru din punct de vedere politic. Soția lui Bill Clinton a pierdut alegerile din 2016 în fața lui Donald Trump tocmai din cauza acestui scandal.

Familia Clinton, vizată de acuzații grave

Familia Clinton nu se bucură de nicio simpatie în rândul unei părți importante a publicului american. Fostul președinte Bill Clinton și soția sa Hillary, care a fost și ea la un pas să ajungă la Casa Albă, au fost ținta unor atacuri extrem de dure atât din patea unei părți a mass-media, cât și din partea adversarilor politici.

Cele mai dure atacuri la adresa celor doi se încadrează în așa-numita teorie Clinton Body Count. Această teorie a conspirației afirmă că fostul președinte american Bill Clinton și soția sa Hillary Clinton au asasinat cincizeci sau mai multe persoane, în cea mai mare parte angajați, colaboratori și aliați politici.

Această teorie nu a fost născocită de cine știe ce anonimi de pe internet. Acuzațiile au fost lansate public de mai multe persoane publice, în frunte cu editorul Newsmax Christopher Ruddy și politiciana Marjorie Taylor Greene.

Acuzațiile împotriva soților Clinton au început încă din anii 1990, când în filmul documentar Cronicile Clinton, produs de Larry Nichols, Bill Clinton a fost acuzat de mai multe infracțiuni, inclusiv de crimă.

Teoria a fost respinsă de alte instituții media, printre care Chicago Tribune și Snopes, care a arătat că multe persoane de pe lista așa-ziselor victime ale familiei Clinton au fost identificate greșit sau se mai află în viață. mi mult, alte persoane de pe listă nu aveau nimic de a face cu Bill sau Hillary Clinton.

Morți violente și circumstanțe neclare

Există, însă, printre foștii colaboratori ai familiei Clinton multe persoane care și-au pierdut viața în circumstanțe ciudate.

Mary Mohane a fost stagiară la Casa Albă. La începutul verii lui 1997, Mohane a fost împușcată în fața unei cafenele Starbucks din suburbiile Washington D.C.. Din câte se pare, Mohane a încercat să-i ia arma unui bărbat care încerca să jefuiască localul. Cu toate acestea, teoreticienii conspirației cred că Mohane a fost ucisă la ordinul soților Clinton.

Un alt nume de pe această listă este Vincent W. Foster. Consilier adjunct la Casa Albă, Foster a fost găsit mort în Fort Marcy Park din Virginia, pe 20 iulie 1993. Autopsia a stabilit că moartea s-a produs din cauza unui glonț tras în gură. Pe corpul său nu au fost descoperite alte răni. Deși cinci investigații oficiale au stabilit că a fost vorba de o sinucidere, teoriile conspirației care circulă în SUA spun că el ar fi fost ucis la ordinul familiei Clinton pentru că știa prea multe.

Nici până astăzi autoritățile americane nu au reușit să facă lumină în ceea ce privește asasinarea unui membru al personalului Comitetului Național Democrat pe nume Seth Rich. Asasinatul rămas cu autpor necunoscut a avut loc în 2016, ceea ce i-a făcut pe conspiraționiști să speculeze că Hillary Clinton i-ar fi aranjat moartea. Teoria s-a bazat pe un raport al Fox News, retras ulterior, potrivit căruia Rich ar fi fost responsabil pentru scurgerea către Wikileaks a celebrelor e-mailuri în timpul campaniei prezidențiale din 2016. De fapt, însă, e-mailurile au fost furate de hackerul Guccifer 2.0, afirmă Wikipedia.

Firește, de pe această listă nu putea lipsi miliardarul pedofil Jeffrey Epstein. Acesta a fost găsit mort în celula sa de la Centrul de corecție metropolitan din Manhattan, pe 10 august 2019. O autopsie oficială a declara ulterior că a fost vorba de o sinucidere prin spânzurare, dar defectarea camerelor de luat vederi și neglijența incredibilă a gardienilor de la o închisoare de maximă securitate ridică numeroase semne de întrebare în acest caz. În ciuda relațiilor amicale dintre Jeffrey Epstein și bill clinton, nimeni nu a reușit să găsească vreo legătură între moartea lui miliardarului și fostul președinte nici măcar la nivel de speculație.