O femeie a fugit de pandemie în cel mai izolat loc de pe Pământ. Cel mai apropiat spital e la 340 de kilometri

O femeie a fugit de pandemie în cel mai izolat loc de pe Pământ. Cel mai apropiat spital e la 340 de kilometri

Situația grea prin care a trecut Italia anul trecut din cauza Covid-19 a determinat-o pe Valentina să ia o decizie extremă.

Italianca Valentina Miozzo este ghid turistic și cam toată viața și-a petrecut-o pe drumuri, fiind plecată de acasă cam șase luni pe an. Pandemia și situația grea prin care a trecut Italia anul trecut din cauza Covid-19 au adus-o însă în situația a nu mai putea să își desfășoare activitatea, arată CNN.

Așa că, în vara lui 2020 când a primit, pe Instagram, o ofertă de a merge la Cercul Polar pentru a conduce o pensiune nici nu a stat pe gânduri. “M-am speriat? Nu, am văzut-o ca pe o oportunitate frumoasă de a vizita locuri pe care poate nu le-aș fi ales niciodată”, a declarat tânăra, precizând că aceasta era ocazia sa de a călători și de a trăi într-o altă lume.

La 320 de kilometri distanță de cel mai apropiat spital

A acceptat propunerea și o lună mai târziu ajungea în Kongsfjord, în nordul extrem al Norvegiei,la peste 3.800 de km distanță de unde locuia. Localitatea are 28 de locuitori. “Cel mai apropiat supermarket este la 40 de km depărtare, cel mai apropiat spital este la 320 de km, iar aeroportul, unul mic bineînteles, la 40 de km”, spune ea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Femeia a povestit că iarna bate tot timpul vântul și este greu să te deplasezi, așă că localnicii se aventurează către magazinul alimentar doar o dată pe săptămână sau la două săptămâni. La puțin timp după sosirea ei au început și nopțile polare. “A fost o experiență incredibilă să trăiești două luni în întuneric total. Nu a fost deranjant. De fapt, mai greu este să te obișnuiești cu lumina”, a spus ea.

“Când mergi în țări calde îți iei energia de afară, de la alții, de la climă. Interacționezi cu oamenii. Când te afli într-un loc ca acesta, complet izolat, înveți să găsești energia în tine. Și este o descoperire uimitoare”, a creionat ea întreaga experiență.