Începe Festivalul Manelelor. O nouă „aroganță” a organizatorilor. Unde se ține concertul

Începe Festivalul Manelelor. O nouă „aroganță” a organizatorilor. Unde se ține concertul

O postare pe Facebook anunță un eveniment pentru: „să sărbătorim împreună cel mai iubit gen muzical din România‟

Pandemia a afectat toți artiștii și, implicit fanii concertelor și festivalurilor. Iar acum, după ce încetează restricțiile, va fi o adevărată explozie de evenimente muzicale. În sfârșit artiștii pot să facă spectacol iar fanii, de orice gen muzical, să se dezlănțuie.

O postare pe Facebook anunță un eveniment pentru: „să sărbătorim împreună cel mai iubit gen muzical din România‟.

„Vă invităm in data 06.08.2021 si 07.08.2021, la Arenele Romane, București, să participați la prima ediție a Festivalului Manelelor. în cadrul evenimentului vor fi prezenți cei mai reprezentativi artiști ai acestui gen de muzica.‟

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe site-ul Arenelor Romane, însă, nu apare nici un eveniment în perioada amintită. S-ar putea să fie doar o problemă tehnică, dar, ne întrebăm, dacă nu cumva este deocamdată doar un vis. Ar fi vorba de primul festival dedicat acestui gen de muzică.

Gen muzical care a generat o mulțime de scandaluri cu fanii altor genuri (vezi scandalul de la Vama Veche, de acum câțiva ani), se pare că lucrurile s-au schimbat. În 2019, o manea a a fost „vârful de lance‟ pentru câteva festivaluri cunoscute.

A început la Neversea

Un faimos DJ din Suedia, Salvatore Ganacci, a uimit publicul Neversea, când a introdus în recitalul său o o manea . Luat prin surprindere, publicul a reacționat prin urale, mulți dintre cei prezenți începând să cânte versurile melodiei. Supriza a fost oferită înainte ca DJ-ul să plece de pe scenă, când a anunțat că mai are o piesă pentru cei prezenți. Acela a fost momentul când de pe scena Neversea au răsunat versurile piesei „Aşa sunt zilele mele“, interpretată de Adrian Minune, pe care Salvatore Ganacci l-a numit unul dintre artiștii săi români preferați.

La Electric Castle, DJ-ul Tommy Cash a încercat același lucru. Răspunsul organizatorilor a fost raepid și tranșant:

„Mulțumim, Tommy Cash! Pentru ultima ta reprezentație la Electric Castle” – acesta a fost mesajul publicat de organizatorii festivalului după ce Tommy Cash a pus manele.

Era vorba tot de melodia „Așa sunt zilele mele” de la Adrian Minune. Aceeași melodie a fost pusă de Dj-ul Salvatore Ganacci la festivalul Neversea.

„Nu voi mai cânta niciodată la Electric Castle, până când promoterii nu se vor autoeduca să fie buni cu persoanele mai puțin norocoase și nu se vor opri din a înjosi oamenii pentru gustul lor muzical sau backgroundul cultural”, a declarat Tommy Cash.

Reclama Durex de la Untold

La Untold, în schimb, lucrurile au fost clare de la început.

„Orice gen muzical este acceptat, artiștii își fac programul cum consideră ei!”, a spus directorului general al festivalului clujean, Bogdan Buta.

S-au cântat manele la UNTOLD. Doar că nu pe scenă și nu de artiștii invitați, ci de către cei din public. Vlogger-ul Edi Brandabura s-a gândit că nu e deloc constructiv să aștepți să pună cineva manele pe una dintre scenele de la UNTOLD, așa că a făcut el să se întâmple treaba asta: i-a rugat pe cei din public să cânte deja celebra manea de festival „Așa sunt zilele mele”.

Deci, să vedem primul festival de manele.