Evz TV. "Față în față". Meciul politic al anului: Rockerul Cîțu vs. Orban, "tătucul" filialelor

Evz TV. "Față în față". Meciul politic al anului: Rockerul Cîțu vs. Orban, "tătucul" filialelor Sursa foto: Arhiva EVZ

PNL se află într-un moment de cotitură. Este cursa dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia partidului o simplă confruntare între două generații din PNL? Ce atuuri are fiecare într-o competiție cu final neprevăzut? Iată tema discuției moderate de Alecu Racoviceanu.

Potrivit invitaților emisiunii "Față în față", actualul președinte PNL are marele atu că e iubit de filiale. A bătut toată țara, a dat de mâncare la multă lume, a remarcat istoricul Florian Bichir. "Această competiție e un exercițiu democratic, iar calculul matematică arată că Orban e net câștigător, cu un scor de 31 vs. 11 în filiale". Acesta atrage atenția însă că Florin Cîțu e la putere, are banii pe mână. "Cîțu e un câștig de etapă, apt să securizeze guvernarea", a precizat Florian Bichir.

Hoandră: Dacă Orban rămâne la conducere, România va fi vândută pe bucăți

În opinia lui Octavian Hoandră, dacă Orban rămâne la conducere, "PNL nu va mai exista, România va fi vândută pe bucăți. El nu are sensibilități patriotice. A vândut partidul USR-ului. Blatul lui cu UDMR, aici în Cluj doare". Realegerea lui Orban echivalează cu reluarea chefurilor la guvern, trabucurilor și alte minunății liberale, a punctat jurnalistul clujean, care crede că premierul e soluția pentru România, deși reprezintă o idee mai mult decât un om..

Sociologul Mirel Palada a remarcat că în ultima perioadă sunt din ce în ce mai multe figuri interesante care se adună în jurul lui Cîțu, "așa cu prune în gură și anti-talent cum e el".

Ne puteți urmări și pe Google News