Tragedie în Marea Neagră. Un pescador românesc s-a scufundat. Trei pesari au fost găsiți morți. Operațiunile de căutare continuă

Tragedie în Marea Neagră. Un pescador românesc s-a scufundat. Trei pesari au fost găsiți morți. Operațiunile de  căutare continuă

Autoritățile române susțin că este vorba despre un pescador care naviga sub pavilion românesc și care s-a scufundat în apropierea de Gura Portiței.

Până în prezent, cel puțin trei pescari au fost găsiți morți. Polițiștii de la Poliția de Frontieră și echipajele specializate în salvarea pe mare se află la fața locului și caută eventualii supraviețuitori. Din câte se cunoaște până în prezent, pescadorul avea un echipaj compus din cinci oameni.

Garda de Coastă a declanşat operațiunea de căutare/salvare, la care mai participă o ambarcaţiune ARSVOM, o ambarcaţiune a Gărzii de Coastă, un elicopter al Forțelor Navale cu un echipaj scafandri, un avion de căutare-salvare din Bulgaria și un elicopter de căutare-salvare.

După căutări în zona unde se presupune că pescadorul s-a scufundat a fost găsit primul dintre pescari, care era decedat. În jurul orei 12.30, salvatorii au mai anunțat că au găsit alte doupă cadavre, în zona Gura Portiței și în zona Vadu.

Autoritățile române susțin că este vorba despre un pescador care naviga sub pavilion românesc, și care s-a scufundat în apropierea de Gura Portiței.

  • Societatea Sea Shark SRL a fost înființată în anul 2017 și are sediul social în municipiul Constanța, având în acținariat un politician local. Societatea este administrată de Buta Alin și Stroe Cosmin, ia ca și asociați îi are pe Buta Alin (25%), Gherasim Marius Felician (25%) - fost consilier local în Primăria Năvodari, Onteluș Mihail Viorel (25%) și Stroe Cosmin (25%).
  • Pescadorul Shark 1 a plecat, în această dimineaţă, din Portul Midia, iar la scurt timp după plecare s-a pierdut legătura cu membri echipajului.

Shark 1 a dispărut de mai bine de 12 ore

Din primele informații, cele două pescadoare ale firmei Sea Shark SRL au plecat la pescuit, în largul Mării Negre, duminică, în jurul în jurul orei 15.

Surse din cadrul investigatorilor susțin că pescadorul Shark 1 a avut probleme și ”a luat apă”.

”Oamenii s-au străduit să astupe gaura din coca navei dar nu au reușit. Au luat decizia de a abandona pescadorul dar nu aveau echipamente de salvare. În plus, nu aveau nici echipament prin care să emită un mesaj de tipul SOS, pentru a solicita ajutorul salvatorilor”, a precizat o sursă din cadrul echipelor de salvatori.

Luni dimineață, pescadorul Shark 1 a fost dat dispărut iar în jurul orei 11,00, un apelant la 112 anunța că a găsit pe mal, in zona Gura Portiței, o persoana decedată. S-a confirmat că era din echipajul pescadorului Shark 1.

În jurul orei 12,30, tot în zona Gura Portiței, a mai fost găsit un bărbat decedat iar, la puțin timp, o altă persoană decedată, pe plaja Vadu. Ambii din echipajul pescadorului. Victimele au decedat din cauza hipotermiei. Operațiune de căutare continuă pentru găsirea celorlalți doi membri ai echipajului.

Vom reveni cu amănunte!

 

Ne puteți urmări și pe Google News