„Adevărul tot se va afla”. Ministrul Sănătății, presat să prezinte raportul real despre morții Covid-19

„Adevărul tot se va afla”. Ministrul Sănătății, presat să prezinte raportul real despre morții Covid-19

PSD cere guvernării să informeze populația cu privire la cifrele reale ale decedaților Covid-19. Numărul celor răpuși de coronavirus este, de fapt, mult mai mare decât cifrele raportate oficial, susține opoziția, dar nu s-a aflat despre măsluirea cifrelor decât după demisia fostului ministru al Sănătăţii. În urma demersurilor inițiate de către PSD, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, va prezenta săptămâna viitoare un raport despre morții Covid-19 neraportați oficial. 

Numărul real al persoanelor decedate din cauza infectării cu coronavirus nu este cunoscut în România. Opoziția cere guvernanților să transmită populației informațiile corecte referitoare la cazurile de deces în cauză.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, concluziile Raportului Comisiei de analiză a modului de raportare a deceselor persoanelor infectate cu Covid-19. Există diferențe mari între decesele provocate de COVID-19 înregistrate în diferitele baze date, iar potrivit declarațiilor publice ale guvernanților, acestea se datorează unor erori.

Dreptate pentru morții Covid-19 ascunși

Deputatul PSD de Maramureș Gheorghe Șimon cere guvernanților să spună adevărul despre morţii Covid. Numărul celor răpuşi de boală este, de fapt, mult mai mare decât cifrele prezentate de către autorități oficial, potrivit demnitarului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Românii trebuie să afle cum e posibil să fie mii de morţi în plus faţă de cei oficial recunoscuţi. Numărul este enorm, 2.300 neraportaţi şi încă 3.000 cu diagnostic secundar COVID, de care nu s-a ştiut până acum”, susţine Gheorghe Șimon.

Parlamentarul susţine că deputaţii PNL, USR PLUS, UDMR au perpetuat minciuna şi, prin votul lor, au întreţinut frica şi manipularea, ascunzând mii de morţi COVID, dar adevărul trebuie să iasă la iveală.

Parlamentarul susține că guvernanții au perpetuat minciuna și au întreținut frica și manipularea, ascunzând mii de morți Covid-19 de public. PSD nu are de gând să renunțe să afle adevărul despre cazuri de deces înregistrate pe fondul infectării cu coronavirus.

„Adevărul tot se va afla, în pofida opoziţiei absurde a parlamentarilor puterii, care prin atitudinea lor nu doar că-şi bat joc de oamenii care i-au votat, calcă-n picioare principii demagogic invocate, precum transparenţa, dar se descalifică şi ca oameni politici", a declarat Gheorghe Șimon.

Ministrul Sănătății va prezenta săptămâna viitoare un nou raport al decedaților

Potrivit deputatului, în urma respingerii propunerii de a înființa o comisie parlamentară de anchetă în cazul de față, PSD a inițiat procedura de convocare în Parlament a ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, pentru a oferi explicații referitoare la decesele Covid-19 neraportate. Cererea PSD a fost aprobată în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, iar ministrul Sănătății va prezenta săptămâna viitoare un raport despre morții Covid-19 neraportați oficial.

"Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, este obligată să răspundă convocării în Parlament şi va prezenta luni, în Camera Deputaţilor, raportul despre morţii COVID neraportaţi oficial, făcut în urma anchetei ministeriale, după ce fostul titular, Vlad Voiculescu, a denunţat că, în realitate, numărul deceselor ar fi mai mare decât cel comunicat oficial”, a afirmat deputatul Gheorghe Șimon.

"Ce credibilitate să mai ai tu, deputat ori senator, când împiedici cu premeditare aflarea adevărului, mai ales în chestiuni atât de grave precum manipularea datelor din pandemie şi ascunderea morţilor? Românii trebuie să afle cum e posibil să fie mii de morţi în plus faţă de cei oficial recunoscuţi (2.300 neraportaţi şi încă 3.000 cu diagnostic secundar COVID, de care nu s-a ştiut până acum). Aceşti 5.300 de decedaţi ascunşi ar reprezenta 18% din totalul celor 29.135 de morţi COVID raportaţi oficial în România. Este o cifră uriaşă!", s-a exprimat Șimon.

Demnitarul român a subliniat că, în cazul de față, nu poate fi invocată vreo marjă de eroare sau o greșeală umană drept scuză pentru neraportarea corectă a deceselor cauzate de coronavirus.

"Acești 5.300 de decedaţi COVID din România, ascunşi faţă de raportările oficiale, reprezintă mai mult decât toţi morţii de COVID ai Chinei (4.636), ai Irlandei (4.921), ai Sloveniei (4.299) şi ai altor 167 de ţări din lume", a conchis deputatul.