Ministrul de Finanțe al Germaniei a fost desemnat candidat la postul de cancelar federal. Victorie zdrobitoare

Ministrul de Finanțe al Germaniei a fost desemnat candidat la postul de cancelar federal. Victorie zdrobitoare

Olaf Scholz, ministrul de Finanțe al Germaniei, a primit, duminică, 96,2% dintre voturile celor 600 de delegați ai Partidului Social-Democrat, pentru a intra în cursă.

Olaf Scholz, ministrul de Finanțe al Germaniei, a fost desemnat candidat la postul de cancelar federal în alegerile generale din septembrie. Sprijinul pentru a intra în cursa electorală a venit din partea partidului său, Social-Democrat German (SPD). O formațiune politică aflată la guvernare alături de creştin-democraţii cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

Olaf Scholz a mai ocupat funcția de primar al orașului Hamburg și a fost votat, duminică, de 96,2% dintre cei aproape 600 de delegaţi ai SPD. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul conferinţei online ce a avut loc duminică, după cum transmite Agerpres.

Olaf Scholz, desemnat candidat la postul de cancelar federal în alegerile generale

Actualul ministru de Finanțe din Germania şi-a început campania electorală cu promisiunea de a transforma social economia şi de a face progrese în planul protejării mediului, stabilind termenul-limită de 2045 pentru atingerea neutralităţii emisiilor de gaze, conform sursei citate. Cei de la SPD au pierdut teren în ultima vreme în favoarea Verzilor, pe care sondajele îi indică drept principalii rivali ai Uniunii Creștin-Democrate (CDU).

Ne puteți urmări și pe Google News

Afirmând ce planuri are în ceea ce priveşte clima, Scholz a încercat în acelați timp să se distanţeze de Annalena Baerbock, candidata recent confirmată a Verzilor. Olaf Scholz a mintit de experienţa pe care a dobândit-o în cadrul Executivului, în condiţiile în care Baerbock a fost criticată pentru că nu are o bază vazată pe experiență.

Cei de la SPD nu stau bine în preferințele electoratului din Germania

De asemenea, ministrul de Finanțe a anunţat şi o serie de promisiuni electorale, la obiect, în principal creşterea investiţiilor publice pentru întărirea sistemului de sănătate, în şcoli şi în transportul public. SPD vizează de asemenea creşterea la minim 12 euro pe oră a salariului minim.

Cotidianul german Bild a anunțat că SPD, cu 16% din preferinţele de vot, se află în urma blocului conservator format din CDU şi aripa sa bavareză, CSU, cu 23%, pe primul loc fiind Verzii cu 26%