Stenograme din ședința USR PLUS. Discuţii aprinse pe tema lui Florin Cîţu: „Nu putem...”

Stenograme din ședința USR PLUS. Discuţii aprinse pe tema lui Florin Cîţu: „Nu putem...”

USR-PLUS a intrat în ședința Coaliției din această seară cu planul de a cere în continuare retragerea lui Florin Cîțu de la conducerea Guvernului. Între timp au apărut stenograme din şedinţă şi, se pare că s-ar mai fi înmuiat cu privire la premier.

USR PLUS a solicitat ca în şedinţă să se facă şi evaluarea miniștrilor, pe lângă cea a premierului. Totul să fie făcută în coaliție, nu în afara ei, potrivit surselor din interior. La şedința Coaliției, din partea USR-PLUS participă Dan Barna, Dragoș Tudorache, Cătălin Drulă și Cristian Ghinea. Ei au anunţat următoarele pretenţii înainte de şedinţă: retragerea lui Florin Cîțu, evaluarea miniștrilor, inclusiv a premierului, să fie făcură în coaliție și întâlniri regulate între premier și vicepremier, au declarat surse politice.

Au apărut stenograme din ședința USR PLUS. Discuţii aprinse pe tema lui Florin Cîţu

Întrebat la intrarea în sală dacă se va ajunge astăzi la o decizie în Coaliție, Dan Barna a răspuns: Vom vedea. Pe parcursul şedinţei, Realitatea Plus a prezentat, pe surse, ce s-ar fi discutat, astăzi, în ședința Coaliției.

USR PLUS ar fi anunțat mai multe condiții pentru a-l accepta în continuare pe Florin Cîțu ca premier:

- Reguli noi pentru funcționarea Coaliției.

Ne puteți urmări și pe Google News

- Acord de non-agresiune.

- Remanierile să treacă prin filtrul Coaliției.

- USR PLUS să vină cu un ministru la Sănătate.

- L-ar accepta pe Cîțu dacă ar avea garanția că nu vor mai fi remaniați alți miniștri USR PLUS.

Totodată, Dan Barna ar fi declarat că vrea să îi recupereze pe parteneri, semn că nu doreşte plecarea de la guvernare. De cealaltă parte, Dragoș Tudorache, europarlamentar USR PLUS, ar fi spus: Nu putem trece peste asta ca și cum nu s-a întâmplat nimic. S-a luat o decizie unilaterală, fără consultarea partidului, făcând referire la decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Tot scandalul s-a declanşat după ce premierul Florin Cîţu a decis, miercuri, revocarea din funcţie a lui Vlad Voiculescu. El a anunţat iniţial că interimatul va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna, însă acesta a refuzat. Ulterior, prim-ministrul a preluat el interimatul la conducerea Ministerului Sănătăţii. Ştire în curs de actualizare.