Papa Francisc, alertat de butoiul cu pulbere pe care stau Ucraina și Rusia. Mesaj transmis de la Vatican

Papa Francisc, alertat de butoiul cu pulbere pe care stau Ucraina și Rusia. Mesaj transmis de la Vatican Sursa: Arhivă EVZ

Suveranul Pontif a vorbit, duminică, în public, despre pericolul tensiunilor care există în ultima vreme între Ucraina și Rusia și a făcut apel la pace.

Papa Francisc a vorbit, duminică, despre situația extrem de tensionată dintre Ucraina și Rusia. Suveranul Pontif a făcut apel la liderii celor două țări pentru a găsi o cale de mediere a acestui conflict care riscă să degenereze într-un război.

„Urmăresc cu o îngrijorare profundă evenimentele care se desfăşoară în câteva regiuni din estul Ucrainei, unde în ultimele luni s-au înmulţit încălcările armistiţiului.

Sper cu tărie că putem evita o amplificare a tensiunii şi că pot fi făcute în schimb gesturi pentru promovarea încrederii reciproce şi pentru favorizarea reconcilierii şi a păcii, atât de necesare şi dezirabile. Trebuie să ne gândim de asemenea la situaţia umanitară care afectează populaţia, faţă de care îmi exprim solidaritatea"”, a transmis, duminică, de la Vatican, Papa Francisc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Papa Francisc a reapărut la fereastra Palatului Apostolic, după restricțiile din pandemie

Astăzi a fost un eveniment demn de semnalat, pentru că Papa Francisc a apărut  la fereastra Palatului Apostolic cu vedere la Piaţa Sfântul Petru pentru a rosti în public tradiţionala rugăciune duminicală. Care, de la data de 21 martie, a fost transmisă din biblioteca sa. Din cauza restricţiilor legate de pandemia de coronavirus.

„Un salut cordial tuturor, locuitori ai Romei şi pelerini brazilieni, polonezi, spanioli ... Slavă Domnului, ne putem întâlni din nou în acest loc pentru rugăciunea noastră duminicală. Vă mărturisesc ceva: mi-a fost dor de locul acesta. Când trebuie să mă rog în bibliotecă, nu sunt fericit. Mulţumesc lui Dumnezeu, mulţumesc pentru prezenţa voastră (...) şi vă doresc tuturor o duminică fericită!”, le-a transmis Suveranul Pontif credincioșilor adunați în Piața Sfântului Petru.

Ultima rugăciune duminicală rostită în public de papa Francisc a fost pe 14 martie. Restricţiile anti-COVID19 adoptate în Italia şi, prin urmare, la Roma, unde se află Vaticanul, nu au permis organizarea de adunări şi au condus la suspendarea acestui eveniment popular în rândul credincioşilor şi pelerinilor, dar şi al turiştilor, conform Agerpres.