Doina Gradea, Directorul General al TVR: „Domnul profesor Sorin Ilieșiu a continuat și continuă să emită în spațiul public neadevăruri”

Doina Gradea, Directorul General al TVR: „Domnul profesor Sorin Ilieșiu a continuat și continuă să emită în spațiul public neadevăruri”

Într-un interviu acordat EVZ, profesorul Sorin Ilieșiu, membru al Consiliului de Administrație al SRTv și fost senator de Sibiu, a afirmat că decorarea Președintelui Director General al Televiziunii Naționale, Doina Gradea, cu Crucea Casei Regale a României este „absolut scandaloasă”.

„Pentru foarte multe motive, inclusiv pentru că a defăimat în cel mai înalt grad Televiziunea Națională prin limbajul obscen pe care îl folosește public. „Excelența Sa” Doina Gradea excelează în obscenitatea publică mai mult decât și-ar fi imaginat cei mai pesimiști dintre noi. Adeseori am roșit de nerușinarea crasă a „Doamnei”, auzind cu urechile mele expresii obscene pe care dânsa le rostește cu terifiantă dezinvoltură, în fața colaboratorilor și a subordonaților”, a afirmat Sorin Iieșiu în interviul acordat EVZ.

În replica, Doina Gradea spune că acuzațiile ce i se aduc trebuie susținute cu probe.

„Am parcurs cu reînnoită dezamăgire și stupoare articolul “Decorarea șefei TVR cu Crucea Casei Regale stârnește scandal”, publicat de Evenimentul Zilei sâmbătă, 17 aprilie 2021.

De mai bine de 3 ani, pe tot parcursul mandatului actualului Consiliu de Administrație, domnul profesor Sorin Ilieșiu a continuat și contină să emită în spațiul public neadevăruri, calomnii și acuze nefondate și nedovedite în vreun fel în ceea ce mă privește. Este regretabil faptul că un cadru universitar, care ar trebui să fie un exemplu în această privință, adoptă o astfel de atitudine defăimătoare, de-a dreptul mincinoasă, care aduce grave prejudicii imaginii unei persoane, oricare ar fi acea persoană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este posibil ca momentul în care a depus un jurământ prin care s-a angajat să apere imaginea Televiziunii Române să fie prea îndepărtat în memoria domnului Ilieșiu, poate de aici și numeroasele sale absențe de la ședințele Consiliului de Administrație pentru care, de altfel, domnia-sa primește o indemnizație.  Chiar și în condițiile acestei indiferențe evidente față de interesele reale ale televiziunii publice, nimic nu poate justifica acest șir de enunțuri false, jigniri și calomnii.

Domnia-sa va trebui, în mod evident, să răspundă pentru ele și să probeze aceste afirmații care fac obiectul mai multor acțiuni în instanță și a petiției pe care am adresat-o Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la repetatele și impardonabilele derapaje ale domnului profesor”, este replica directorului general al TVR.