Serviciile secrete au rupt tăcerea despre COVID-19. CIA este în alertă

Serviciile secrete au rupt tăcerea despre COVID-19. CIA este în alertă

Șefa serviciilor de informaţii din SUA, Avril Haines, a afirmat că nici în prezent, comunitatea de informaţii din SUA nu ştie cu exactitate încă unde, cum sau când a fost transmis iniţial virusul în China.

Cu toate acestea momentan există două teorii conform cărora acesta s-a răspândit fie prin contactul cu animale infectate, fie că a fost produsul unui nefericit accident de laborator, a declarat.

 Virusul creat de om sau modificat genetic?

Declaraţia a fost făcută în timpul unei audieri în Senatul SUA. Ea a mai adăugat că virusul nu a fost cu siguranţă „creat de om, sau modificat genetic”.

Directorul CIA, William Burns, a precizat că este de acord cu Haines şi a mai adăugăt că este foarte clară în acest moment lipsa de transparenţă a Chinei în raport cu Organizaţia Mondială a Sănătăţiii, şi faptul că nu au fost oferite date complete pentru a putea răspunde la întrebările legate de originea virusului. "Facem tot ce putem în acet moment, şi folosim toate resursele pentru a găsi răspunsuri concludente", scrie Antena3.

„Nu vom cunoaşte niciodată adevărul, pentru că nici măcar chinezii nu ştiu adevărul”

O sursă a declarat pentru CNN că momentan Comunitatea de informaţii SUA nu favorizează niciuna dintre cele două terorii. „Nu vom cunoaşte niciodată adevărul, pentru că nici măcar chinezii nu ştiu adevărul, iar China nu are niciun motiv ca acest adevăr sa iasă vreodată la suprafaţă".

O echipa OMS a afirmat că a găsit noi dovezi că fermele de animale sălbatice furnizau animale vânzătorilor din piața Huanan din Wuhan sunt cele de unde a plecat virusul.

A fost un semnal puternic că guvernul chinez a considerat că aceste ferme sunt calea cea mai probabilă pentru un coronavirus provenit de la liliecii din sudul Chinei pentru a ajunge la oameni în Wuhan.

Aceste ferme de animale sălbatice, inclusiv cele din regiunea Yunnan, fac parte dintr-un proiect unic pe care guvernul chinez îl promovează de 20 de ani.

Aici se creșteau animale exotice, cum ar fi zibete, porci spinoși, pangolini, ratoni și șobolani de bambus.

 

Ne puteți urmări și pe Google News