Zăpada căzută în unele zone din România pune mari probleme. O competiție sportivă a fost amânată

Zăpada căzută în unele zone din România pune mari probleme. O competiție sportivă a fost amânată

Din cauza precipitațiilor căzute în ultimele 24 de ore, o competiție automobilistică a fost amânată, pentru că traseul a devenit impracticabil.

Probleme din cauza condițiilor meteo, la prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, Cupa Cheile Grădiştei, programată în acest weekend. Din cauza condițiilor vremii, evenimentul a fost amânat cu o săptămână. Și asta pentru că pe traseul unde ar fi trebuit să aibă loc întrecerea s-a așezat un strat semnificativ de zăpadă. După cum au anunțat reprezentanții Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

„Au inspectat traseul de concurs şi au constatat că zăpada care a căzut în ultimele 24 de ore în zonă îl face imposibil de practicat”

„Prima etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă 2021, Cupa Cheile Grădiştei, care trebuia să aibă loc în weekend, se va amâna cu o săptămâna din cauza condiţiilor meteorologice neprielnice. Astfel, în cursul zilei de astăzi, preşedintele FRAS, Norris Măgeanu, împreună cu reprezentanţii clubului organizator Auto Blic, au inspectat traseul de concurs şi au constatat că zăpada care a căzut în ultimele 24 de ore în zonă îl face imposibil de practicat pentru viteză în coastă”. A fost anunțul făcut pe siteul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

S-a evitat o situație în care ar fi putut să se producă multe accidente pe traseul marcat de zăpadă

Orice încercare de a deszăpezi traseul respectiv nu ar avea sorți de izbândă. Așa că a trebuit să se apeleze la soluția amânării etapei. În primul rând, organizatorii vor să evite eventualele accidente care ar pune în pericol integritatea fizică a participanților la evenimentul sportiv.  „Indiferent de eforturile care s-ar depune în zilele următoare, suprafaţa de concurs nu poate fi adus la un nivel optim pentru asigurarea securităţii piloţilor”. A spus Directorul organizatoric al cursei, Cristian Andrei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când se va disputa etapa ce a fost amânată

Biroului Executiv al Federaţia Română de Automobilism Sportiv a decis în aceste condiții să reprogrameze prima etapă pentru weekend-ul 17-18 aprilie, atunci când prognoza meteo este mult mai favorabilă.