Nicușor Dan s-a întâlnit cu președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache. Primăria să preia cluburile sportive pentru copii

Nicușor Dan s-a întâlnit cu președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache. Primăria să preia cluburile sportive pentru copii

Primarul Capitalei, Nicușor Dan s-a întânit vineri cu președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache

Nicuşor Dan, a anunţat, vineri, la finalul unei întâlniri cu preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, că a propus Ministerului Educaţiei preluarea de către instituţia pe care o conduce a cluburilor şcolare şi a celor pentru copii.

"Pentru stimularea sportului de masă, am făcut deja primii pași, şi am propus Ministerului Educației preluarea cluburilor sportive școlare şi a cluburilor pentru copii", a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

În cadrul întâlnirii, edilul a discutat cu preşedintele FRR despre posibilitatea atragerii copiilor către sport.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Împreună cu Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, am vorbit despre sportul de masă şi, mai ales, despre cum reuşim să readucem copiii la un stil de viaţă sănătos, prin mişcare. Împărtăşim opinia că tinerii trebuie să fie mândri că practică un sport nobil, să putem să le aducem aproape valorile puternice pe care rugby-ul îl promovează, munca în echipă, încrederea în colegi, respectul faţă de reguli şi faţă de adversar, dar şi promovarea performanţei", a mai adăugat Nicuşor Dan.

Se pregătește ultima afacere de stat: Stadionul Arcul de Triumf

Suporterii de rugby din România au format, acum o săptămână, un lanţ uman în jurul Stadionului Arcul de Triumf în semn de protest faţă de preluarea de către Ministerul Tineretului şi Sportului a arenei recent construite de Compania Naţională de Investiţii în vederea organizării la Bucureşti a Campionatului European de fotbal.

La 11:15, oră la care ar fi trebuit să se dispute meciul de rugby România – Belgia, din ultima etapă a ediţiei 2020 a Rugby Europe Championship, dar suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, aproximativ 300 de suporteri s-au strâns în faţa Stadionului Arcul de Triumf.

Ei au afişat pancarte pe care era inscripţionate mesaje precum “Stroe şi Novak au defrişat stejarii”, “Atenţie, rechini imobiliari”, dar şi un banner cu “Arcul e casa rugbyului” care a fost legat de gardul noului stadion.