Prognoza meteo pentru 2 aprilie. Vreme caldă și ploioasă

Prognoza meteo pentru 2 aprilie. Vreme caldă și ploioasă

Meteorologii estimează că vremea va rămâne caldă în această zi, însă își vor face apariția ploile.

Vremea va fi caldă în această zi, în toate regiunile din țară, dar, în general va fi instabilă.

Conform estimărilor meteo, temperaturile maxime se vor situa între 12 şi 22 de grade. Cele mai ridicate valori, conform ANM, se vor înregistra în sud-vestul extrem. Pe de altă parte, temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade.

Cerul va avea înnorări accentuate, ziua, în jumătatea de nord a ţării, unde va ploua pe arii extinse. După-amiaza şi noaptea ploile se vor manifesta, mai ales, în regiunile din est şi sud, dar la nivel local. Vor fi mai ales averse şi se vor semnala descărcări electrice, chiar condiții de grindină.

În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele înalte de munte. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, în cursul zilei de vineri (02 aprilie), local și temporar, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali, cu peste 70…80 km/h.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece la sfârșitul săptămânii în cea mai mare parte a țării și, temporar, vor mai fi precipitații – ploi în zonele joase de relief și mai ales ninsori în zonele montane și submontane.

Vremea în București

În București, vremea va fi călduroasă vineri, cu cele mai mari temperaturi din ultima vreme, însă și ploioasă. Cerul va fi variabil pe parcursul întregii zile, însă înnorările și precipitațiile se vor semnala în special în cea de a doua parte a zilei. Va ploua în averse, urmând să se semnaleze și descărcări electrice.

Temperatura maximă va fi de 20 ... 21 de grade Celsius, în timp ce minima va fi de 7 ... 8 grade Celsius. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în timpul zilei.

Vremea va fi ploioasă și în weekend în Capitală, însă temperaturile vor scădea simțitor. Sâmbătă și duminică temperaturile vor cunoaște, la fel ca în toată țara, o scădere accentuată.

Avertizare meteo. Vrema se strică din nou: va ploua și va bate vântul

Administrația Națională de Meteoroglogie(ANM)  a anunţat vremea pentru interval: 01 aprilie – 02 aprilie. Fenomenele vizate sunt ploile moderate cantitativ, instabilitate atmosferică şi intensificări ale vântului.

Zone afectate: Maramureş, Crişana, Transilvania, Banat, Moldova

În intervalul menționat, vor fi ploi mai ales sub formă de aversă, însoțite și de descărcări electrice, în noaptea de joi spre vineri (01/02 aprilie) și în prima parte a zilei de vineri (02 aprilie) în Maramureș, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Banat și în Moldova, iar în cursul după-amiezii zilei de vineri (02 aprilie), în special în regiunile sud-estice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…25 l/mp, favorizând topirea parțială a stratului de zăpadă din zona montană. Izolat se va semnala grindină.

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, mai ales în cursul zilei de vineri (02 aprilie), local și temporar, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali, cu peste 70…80 km/h.

Important: Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece la sfârșitul săptămânii în cea mai mare parte a țării și, temporar, vor mai fi precipitații – ploi în zonele joase de relief și mai ales ninsori în zonele montane și submontane.

 

Ne puteți urmări și pe Google News