Situație dramatică la Spitalul din Craiova. Doi pacienți au murit așteptând să se elibereze un pat la ATI

Situație dramatică la Spitalul din Craiova. Doi pacienți au murit așteptând să se elibereze un pat la ATI

Spitalul Județean de Urgență Craiova se confruntă cu o situație tragică. În cadrul acestui spital nu mai eistă niciun loc liber la secția de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19.

Spitalul Județean de Urgență Craiova se confruntă cu o situație tragică. În cadrul acestui spital nu mai eistă niciun loc liber la secția ATI pentru bolnavii de COVID-19.

În ultimele 24 de ore au murit doua persoane care așteptau lucrul care ar fi însemnat o ultima șansă la viață, un pat la ATI.

Primul pacient a murit joi, fiind vorba despre o femeie de 83 de ani.

O a doua persoană, care era tot în stare gravă, a decedat vineri dimineață.

În izolatorul spitalului județean mai sunt 12 pacienți cu forme severe de Covid-19, care așteaptă eliberarea unui pat la ATI.

Toate cele 20 de paturi din secția de terapie intensivă sunt ocupate în prezent.

Managerul spitalului spune că a depus mai multe adrese la Ministerul Sănătății prin care a cerut suplimentarea numărului de paturi și că făcut mai multe solicitări către spitale din țară pentru a transfera pacienții. Medicul susține că nu a primit niciun răspuns nici de la MS, nici de la spitale.

Situație dramatică la Iași, dar și în alte județe

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a informat, vineri, că în judeţ este liber un singur pat la terapie intensivă pentru pacienţii care au COVID-19, în prezent în spitalele suport fiind ocupate 330 de paturi, alte 216 fiind libere.

Potrivit unui comunicat de presă, în cele şase spitale suport COVID-19 în cursul zilei de vineri erau ocupate 330 de paturi, din care 48 sunt paturi ATI.

Cel mai mare grad de ocupare este la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde sunt ocupate 15 din cele 16 paturi de la ATI rezervate pacienţilor care au COVID-19. De asemenea, un grad mare de ocupare a paturilor de la terapie intensivă este şi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi şi la Spitalul Căi Ferate din Paşcani.

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 216 paturi, cele mai multe fiind la Spitalul Căi Ferate din Paşcani, la Spitalul Căi Ferate din Iaşi, la Spitalul Militar din Iaşi şi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

La Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon", centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate trei paturi ATI. În prezent patru bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon" Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna" Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate cele două paturi ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, în cursul zilei de vineri 1.696 de persoane se aflau în izolare, iar 1.521 sunt în carantină la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 36.359 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 37.332 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News