Scandal monstru între Prinții de Hanovra pentru un castel medieval vândut cu 1 euro

Scandal monstru între Prinții de Hanovra pentru un castel medieval vândut cu 1 euro

Deși vremea turnirurilor medievale a trecut de mult, rivalitățile între prinți au rămas. După cum o dovedește în Germania cazul lui Ernst August de Hanovra, care i-a intentat proces fiului său, pe care îl cheamă tot Ernst August de Hanovra.

Certat de mai mulți ani de zile cu progenitura sa, șeful casei de Hanovra dorește să recupereze domeniile istorice ale dinastiei Welf, vândute în 2018, potrivit unui anunț făcut de tribunalul din Hanovra și citat de AFP.

În vârstă de 66 de ani, șeful uneia dintre cele mai importante familii aristocratice din Europa cere revocarea donația proprietății de la Marienburg și donațiile altor bunuri istorice, făcute de fiul său, de 37 de ani, între 2004 și 2007, în cadrul unei succesiuni anticipate.

Potrivit instanței, Ernst August de Hanovra îi reproșează fiului său – pe care îl acuză de „ingratitudine grosolană” – că a „adus atingere gravă drepturilor, bunurilor și intereselor petentului” încercând să transfere bunurile – printre care se află mobilă și obiecte de artă – din stăpânirea Casei de Hanovra sub controlul său personal, excluzându-l pe tatăl său.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceste bunuri sunt evaluate de tată la aproximativ cinci milioane de euro.

Citiți continuarea în Evenimentul Istoric.