Lista țărilor pentru care este necesară carantina a fost actualizată. Document

Lista țărilor pentru care este necesară carantina a fost actualizată. Document

Joi, 19 februarie, au fost aprobate noile reglementări în contextul pamdemiei. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor și a zonelor cu risc epidemiologic.

Joi, 19 februarie, au fost aprobate noile reglementări în contextul pamdemiei. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor și a zonelor cu risc epidemiologic.

Persoanele care provin din zonele roșii și vor să intre pe teritoriul României, vor trebui să se carantineze timp de 14 zile, pentru a evita orice risc de răspândire a virusului.

Conform hotărârii, “Având în vedere propunerile Institutului Național de Sănătate Publică referitoare la țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, luând în considerare persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, atât prin circulația virusului pe teritoriul național cât și prin importarea acestuia odată cu revenirea în țară a persoanelor posibil infectate aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar.”

Lista teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat

Persoanele care vin în România din aceste zone vor băgate în carantină timp de 14 zile.

Muntenegru, Cehia, Insulele Turks si Caicos, Israel, San Marino, Monaco, Andorra, Seychelles, Estonia, Slovenia, Saint Lucia, Portugalia, Bahrain, Liban, Spania, Letonia, Albania, Slovacia, Emiratele Arabe Unite, Saint Vincent si Grenadines, Aruba

Statele Unite ale Americii, Guernsey, Franța, Suedia, Malta, Serbia, Maldive, Luxemburg, Puerto Rico, Marea Britanie, Gibraltar, Sint Maarten, Brazilia, Kuweit, Peru, Olanda.

Lista continua cu Lituania, Panama, Italia, Irlanda, Insulele Falkland, Republica Moldova, Chile, Barbados, Belgia, Belarus, Antigua si Barbuda, Austria, Argentina, Macedonia de Nord, Elveția, Uruguay, Polonia, Ungaria, Qatar, Palestine, Iordania, Columbia, Georgia, Cipru și Africa de Sud.

 

Lista țărilor pentru care este necesară carantina și Hotărârea oficială

HOTĂRÂRE nr. 11 din 19.02.2021 privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea

Lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 11 din 19.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Ne puteți urmări și pe Google News