Israel, varianta de rezervă pentru găzduirea EURO 2020! UEFA mizează însă în continuare pe planul cu 12 oraşe gazdă

Israel, varianta de rezervă pentru găzduirea EURO 2020! UEFA mizează însă în continuare pe planul cu 12 oraşe gazdă

Israelul, ţara cu cea mai mare rată a vaccinării împotriva coronavirusului, vrea să găzduiască meciuri de la Campionatul European programat în vara acestui an.  

Federația prezidată de Rotem Kemar a purtat deja discuții cu reprezentanții de la UEFA, dar slovenul aflat în fruntea fotbalului european, Aleksander Ceferin, insistă, deocamdată, ca turneul final să se desfășoare în douăsprezece orașe gazdă, printre care se numără şi capitala României, București.

„Săptămâna trecută, federaţia israeliană şi-a arătat disponibilitatea de a găzdui în Israel anumite partide de la EURO. În prezent, UEFA intenționează să organizeze toate evenimentele sale, inclusiv finalele competițiilor inter - cluburi, în orașele deja alese şi lucrează, în acest sens, constant, împreună cu partenerii săi, pentru a asigura toate condițiile necesare” a transmis un purtător de cuvânt al forului de la Nyon.

Israel e planul B al lui Ceferin

Conform presei din Orientul Mijlociu, şeful UEFA a mărturisit că va lua serios în calcul această opţiune, în cazul în care situaţia epidemiologică de pe „Bătrânul Continent” se va înrăutăţi. „Ceferin a mulţumit federaţiei din Israel pentru disponibilitatea sa de a ajuta şi şi-a exprimat, de asemenea, admiraţia pentru modul în care autorităţile de la Tel Aviv au făcut faţă pandemiei generate de Covid - 19 şi pentru campania de vaccinare din această ţară. Acesta a comunicat că va lua în considerare posibilitatea organizării în Israel a partidelor de la Campionatul European” a anunţat ziarul Israel Hayom.

Ne puteți urmări și pe Google News

Israelul redeschide stadioanele pentru suporteri

Suporterii din Israel au primit şi alte veşti bune săptămâna aceasta. Guvernul coordonat de premierul Beniamin Netaniahu a decis să permită, începând de duminică, revenirea pe stadion a fanilor, dar a impus câteva condiţii clare. Pentru a putea participa la partidele din campionat, fanii trebuie să fie vaccinaţi sau să fi trecut deja prin boală. Pentru început, doar aproximativ 500 de spectatori vor avea acces în tribunele arenelor din Israel.