Horia Tecău ratează sferturile de finală de la Melbourne

Horia Tecău ratează sferturile de finală de la Melbourne

Horia Tecău ratează sferturile de finală de la Melbourne

Horia Tecău ratează sferturile de finală de la Melbourne. Românul Horia Tecău şi noul său partener de la dublu, brazilianul Marcelo Melo, au ratat, în această noapte, calificarea în sferturile de finală de la Australian Open. Cuplul Tecău – Melo a fost răpus de Ivan Dodik şi Filip Polasek, în doar două seturi, la capătul unei partidei care a durat aproape o oră şi jumătate.

Perechea româno – braziliană a început greoi confruntarea din optimi, cedându-şi chiar primul game pe propriul serviciu. Tecău şi Melo au reușit totuși să revină pe tabela de marcaj şi să restabilească egalitatea la patru. Cei doi au beneficiat chiar de nu mai puţin de trei mingi de break pentru a trece în avantaj, dar Dodik şi Polasek nu s-au lăsat intimidaţi şi şi-au adjudecat in extremis setul, cu scorul de 6 – 4.

Setul secund, dominat categoric de dublul Dodik - Polasek

Horia Tecău (36 de ani) şi Marcelo Melo (37 de ani) nu au mai avut forţa necesară pentru a întoarce rezultatul în actul secund, iar lui Dodik şi Polasek le-a fost suficientă o singură oportunitate de break pentru a se impune cu un sec 6 – 3. După un prim set lung, de 50 de minute şi cu răsturnări spectaculoase de scor, cel de-al doilea act al optimii de la Melbourne a fost, în schimb, unul mult mai scurt şi anost. Dodik şi Polasek s-au desprins rapid la 5 – 2 şi au încheiat socotelile în 37 de minute.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trei victorii din cinci pentru Tecău şi Melo

În urma despărţirii de olandezul Jean - Jullien Roger, împreună cu care a cucerit de două ori trofeul de la Grand Slam-ul de la Wimbledon şi a câştigat o dată şi Turneul Campionilor, Tecău a decis, la sfârşitul lunii decembrie, să formeze un nou dublu, cu experimentatul Marcelo Melo. Bilanţul cuplului Tecău – Melo din acest debut de an 2021 este de trei victorii şi două înfrângeri.