37 de nave militare rusești, manevre agresive în Marea Neagră! "Atacă" ținte navale, de coastă și aeriene
- Mihai Popescu
- 8 februarie 2021, 07:06
Nave rusești fac manevre în Marea Neagră. Militarii ruși vor simula atacarea unor ținte de coastă, navale și aeriene din zonă.
Nave rusești în Marea Neagră. Marina rusă a continuat să efectueze manevre și exerciții din ce în ce mai regulat, iar săptămâna aceasta navele de război din flota sa de la Marea Neagră au fost dislocate în zonele navale pentru exerciții, a anunțat biroul de presă al Flotei Ruse. În timpul săptămânii, echipajele navelor vor efectua antrenamente de artilerie și rachete împotriva țintelor navale, de coastă și aeriene.
În plus, marinarii flotei Mării Negre vor practica, de asemenea, elemente de antrenament maritim, inclusiv desfășurarea și manevrarea în comun în diferite formațiuni.
"Cele 37 de nave de suprafață, bărci și nave de sprijin ale Flotei Mării Negre s-au desfășurat în zonele navale pentru o serie de exerciții navale", a declarat biroul de presă într-un comunicat, după cum a anunțat presa de stat rusă, citată de National Interest. „În faza inițială, echipajele practicau pregătirea de urgență pentru o bătălie și desfășurarea lor cu plecarea ulterioară de la baze pentru zonele desemnate.”
Perioada de instruire a inclus, de asemenea, pentru prima dată o revizuire a navelor din Sevastopol, unde comandantul Flotei Mării Negre a examinat formarea navelor la bordul unei bărci de comunicații în timp ce verifică disponibilitatea forțelor pentru îndeplinirea misiunilor atribuite.
Nave rusești în Marea Neagră
Acesta este doar cel mai recent spectacol de forță al Flotei Mării Negre și urmează un spectacol de forță din aprilie care a inclus exerciții de foc în direct și exerciții împotriva țintelor simulate. Nava de patrulare Vasily Bykov și micile nave de război antisubmarin Kasmov și Yeisk au efectuat exerciții în Marea Neagră pentru a căuta și urmări un submarin inamic teoretic. Echipajele au participat, de asemenea, la un antrenament cuprinzător, care a inclus folosirea armelor torpile și efectuarea de bombardamente împotriva inamicului.
Flota Rusă a Mării Negre a existat într-o formă sau alta din 1783. A fost formată pentru a sprijini campaniile Rusiei Imperiale împotriva Imperiului Otoman, în timp ce în timpul celui de-al doilea război mondial, Flota s-a luptat cu forțele Axei în timpul asediilor de la Odessa și Sevastopol. Când Peninsula Crimeea a căzut, Flota a operat din Georgia sovietică și a ajutat la eforturile de a-i alunga pe invadatorii naziști.
Deoarece navele rusești trebuie să treacă prin strâmtoarea Bosfor controlată de turci pentru a intra în Marea Mediterană - și ar fi limitată la Marea Neagră în cazul unui conflict NATO-Rusia, Flota Mării Negre are doar câteva nave mari pentru operațiuni ample. Cu toate acestea, rămâne în continuare o forță navală puternică în regiune.
Nava Amiral a Flotei Ruse
Nava amiral a Flotei Mării Negre este Moskva, primul dintre cele trei crucișătoare din clasa Slava care datează din epoca sovietică din anii 1970. Descris ca „ucigașul de portavion”, crucișătorul a fost anterior desfășurat lângă granița sirio-turcă pentru a ajuta la apărarea avioanelor ruse care participaseră la campaniile militare din Siria. Este înarmat cu rachete anti-aer și anti-nave, precum și cu mortiere și torpile anti-submarine.
Flota este susținută de o forță submarină rusă care include Rostov-on-Don (B-237), un submarin modernizat de clasă Kilo și a doua din cele opt unități comandate ca parte a seriei de submarine Proiect 636.6. În decembrie 2015, a lansat mai multe rachete de croazieră Kalibr asupra rebelilor sirieni, marcând primul eveniment militar în care rachetele au fost lansate dintr-un submarin și prima dată când un submarin rus a tras după cel de-al doilea război mondial. În aprilie, Rostov-on-Don s-a întors pentru a se alătura grupului operativ mediteranean al Marinei Ruse, deci este puțin probabil ca acesta să participe la exercițiile din această săptămână.